Naslovnica Vijesti Svijet

'Nitko ne želi vidjeti masovno klanje, ali moramo usmrtiti 150.000 grla stoke'

Bolest je prvi put otkrivena u srpnju prošle godine na farmi na Južnom otoku i od tada se proširila na 37 farmi diljem zemlje
28. svibnja 2018. u 09:52 4 komentara 2062 prikaza
Ilustracija
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Na Novom Zelandu se spremaju zaklati do 150.000 grla stoke u pokušaju da iskorijene bolest izazvanu bakterijom Mycroplasma bovis.

ivan đikić nove spoznaje Dr. Đikić otkrio kako blokirati bakterije koje su otporne na antibiotike

'To je težak poziv - nitko ne želi vidjeti masovno klanje', kazala je premijerka Jacinda Ardern u ponedjeljak u izjavi.

Alternativa ovoj odluci je dopustiti da se infektivna bolest proširi diljem zemlje i ugrozi 10 milijuna grla stoke na preko 20.000 farmi na kojima se proizvode meso i mliječni proizvodi.

Uklanjanje oko 126.000 grla stoke, uz 26.000 čije je uklanjanje u tijeku, dogodit će se tijekom iduća 24 mjeseca.

Ilustracija
1 / 3
Krave

Bolest je prvi put otkrivena u srpnju prošle godine na farmi na Južnom otoku i od tada se proširila na 37 farmi diljem zemlje.

Mycroplasma bovis je bolest koju je teško dijagnosticirati i liječiti, upozorava ministar za poljoprivredu i biosigurnost Damien O'Connor.

Zbog toga će razloga vlada možda u nekom trenutku dopustiti prisustvo bolesti kako bi se u novozelandskim stadima naučili boriti s njom, kazao je O'Connor.  

Sir Mljekari još na koljenima Uvoz mlijeka rastao 81 posto, a sireva čak dva i pol puta vepar Udruga OPG-a Život: Udar na poljoprivrednike u suradnji s lovačkim lobijem Dagnje PROVJERITE PAKIRANJE Zbog bakterije Escherichia coli s tržišta se povlače ove smrznute dagnje
Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • kažemja:

    Te jadne životinje ovako ili onako čeka klanje !

  • Avatar nekakav
    nekakav:

    i tako nam novi zeland, zemlju koju prikazuju kao strašno bogatu i razvijenu, sad prikazuju u lošem svjetlu... zemlju koja je u biti poljoprivredna zemlja. iz koje su otišli svi koji su mislili svojom glavom. da bi oni koji su ... prikaži još! ostali ipak smogli snage za poziv mladim obrazovanima, uglavnom azijatima, da dođu k njima. mi to nećemo smoći. jer kad pogledamo naše more, obalu, brda, ravnice, šume, dosta nam je.