Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josipović u Šibeniku

'Nitko ne očekuje da se čarobnim štapićem uklone problemi'

Josipović u Šibeniku (1)
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/6
28.09.2012.
u 17:34

Za mene je ideal uspješne i pravedne Hrvatske iznad stranačkih boja, poručio je danas u Šibeniku predsjednik Ivo Josipović

– Vi koji živite ovdje, vi ste sretni ljudi! Dovoljna je kratka šetnja da se vidi sva ljepota i bogatstvo ovoga grada. Nitko ne očekuje da se čarobnim štapićem uklone problemi i stvori blagostanje, ali svi očekuju da se teret krize ravnomjerno rasporedi, žele pravednost. A pravednost se ne gradi samo u Zagrebu, nego i u Šibeniku, Zadru, Osijeku, u mjestima bez vode i struje... Za mene je ideal uspješne i pravedne Hrvatske iznad stranačkih boja, poručio je danas u Šibeniku predsjednik Ivo Josipović čestitajući građanima i gradskim čelnicima Dan grada, blagdan sv. Mihovila.

Govoreći na otvorenju novog stalnog postava Muzeja grada Šibenika, predsjednik je naglasio da je Šibenik grad bogate kulture i duha te da se svi, kad ulazimo u muzej, bez obzira na funkciju, trebamo zapitati što će generacije za stotinu godina misliti o našem vremenu jer "povijest će napraviti odabir onih koji su činili dobro".

Eksponati u novom postavu, koji se proteže na 750 četvornih metara Kneževe palače, predstavljaju povijest grada i njegove okolice od 6. tisućljeća prije Krista do kraja 18. stoljeća. Uređenje stalnog postava stajalo je 8 milijuna kuna, započelo je 2007. godine, a financirali su ga Ministarstvo kulture i Grad Šibenik.

Komentara 4

LI
Livi
18:06 28.09.2012.

Eto cestita se blagdan Sv. Mihovila, onoga Boga cije "interese zastupa ovaj arkandeo, iako "Boga nema" kako je sugerirao Branko Lustig .

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
19:15 28.09.2012.

'Nitko ne očekuje da se čarobnim štapićem uklone problemi' ... pa ne baš štapićem ali batinama, toljagama, palicama, pendrecima - moglo bi se a svakako i treba crvene potjerati i tako ukloniti probleme ... strava ...

VE
Vexans
20:14 28.09.2012.

Danas se u hrvatskom Saboru dogodio,skoro pa, presedan. Naime pozicija (vladajuća večina) je prihvatila jedan amandman opozicije! Ljudi moji,jel to moguće? Nije mi važna tematika važna mi je sama činjenica da se to dogodilo!Počinjem se nadati boljem za Hrvatsku.Isto tako moramo čuti što se kaže a ne tko kaže.G. predsjednik,pored svih svojih hipoteka,govori ispravno i vjerodostojno.Pokušajmo ne stigmatizirati ljude već poštivati jedni druge i generirati tolerancijku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije