Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA ZAHTJEVE

Plenković: Nitko meni neće određivati s kim ću graditi većinu

Andrej Plenkovic
Igor Kralj/Pixsell
13.09.2018.
u 13:47

Nisam još vidio što su rekle braniteljske udruge. Ali neće meni nitko kao predsjedniku HDZ-a odlučivati s kim ću graditi parlamentarnu većinu, rekao je Plenković

Premijer Andrej Plenković novinarima je nakon sastanka u Uljaniku rekao kako je ispunio obećanje jer su se plaće za radnike počele isplaćivati i kako će nakon sjednice Vlade predstaviti mjere za brodogradnju, prenose 24sata.

Dok je Plenković bio u Uljaniku, u Zagrebu su predstavnici braniteljskih udruga s HDZ-ovim saborskim zastupnikom Stevom Culejem imali konferenciju za novinare na kojoj su tražili da se preispita suradnja s koalicijskim partnerom Miloradom Pupovcem dok se on ne očituje o zločinima u Domovinskom ratu.

– Što se tiče ratnih zločina, imam jednaku želju da se ti zločini procesuiraju i s te strane imam razumijevanja za temu koju je potaknuo gradonačelnik Penava. Ali nemam razumijevanja za tehnologiju kako je to napravio. To se tako ne radi. On ima i odgovornost prema političkoj procjeni i tajmingu kako je to napravio. To sam mu i rekao, a rekli su mu i ostali članovi Predsjedništva HDZ-a. Ići na emociju onih koji su najviše stradali, u ovom trenutku, i davati povoda onima koji žele srušiti Vladu, to je nešto sasvim drugo – rekao je Plenković.

– Nisam još vidio što su rekle braniteljske udruge. Ali neće meni nitko kao predsjedniku HDZ-a odlučivati s kim ću graditi parlamentarnu većinu – dodao je.

Komentara 258

DU
Deleted user
14:49 13.09.2018.

Nije sporno zastupanje hrvatskih građana srpske nacionalnosti u institucijama Republike Hrvatske pa tako i u vladajućoj koaliciji.Odavno je već sporan isključivo Pupovac,kao osoba I već kao institucija,i sva neprincipijelnost vezana uz njega.Nisu samo branitelji ti koji traže njegov odlazak već i značajan dio građanstva.Zar se koalicija i većina održava na životu samo jednim,neprincipijelnim,glasom prevage? Što se tiče inicijative g.Penave svakako da je dobrodošla.Zar je potrebno čekati da svi sudionici zločina pomru,pa da se žrtvama bave povijesničari ala Goldstein ili aktivisti a la Pusić,ili pak da sa druge strane naši vrli susjedi pronose epopeje kako su u Hrvatsku donosili cvijeće,a mi smo ih tako miroljubljive i samoljubljive sasijekli? Iznesite imena i prezimena,pronađite nestale. Hrvatska mora kročiti naprijed u šestoj brzini,a za sada je između lera i druge? Vlada mora,uza sve rezultate dobre i loše,shvatiti da je previše toga što u Hrvatskoj valja popraviti,ispraviti i unaprijediti. Nezavaravajmo se nagađanjima kako je kod nas sve divno i krasno. Ujedno,gledajmo se riješiti licemjerja pa stoga se okrenimo istini i radu.

Avatar Ribnik400
Ribnik400
16:01 13.09.2018.

Plenković zaboravio nadodati …….. OSIM BRISELA!

JO
jozoblekic
16:36 13.09.2018.

Vidjeçeš na idućim izborima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije