Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠVEDSKA

Niti Hrvatska neće sudjelovati na dodjeli Nobelove nagrade Peteru Handkeu

Peter Handke
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
09.12.2019.
u 21:15

Nekoliko država danas se izjasnilo da će bojkotirati dodjelu nagrade zbog Handkeove potpore velikosrpskoj politici Slobodana Miloševića

Hrvatski veleposlanik u Švedskoj neće sudjelovati na svečanoj ceremoniji dodjele Nobelove nagrade za knjiženost koja će sutra biti dodijeljena austrijskom piscu Peteru Handkeu.

Objavilo je to večeras na Twitteru Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

– MVEP je odlučio o nesudjelovanju Veleposlanika RH u Kraljevini Švedskoj na sutrašnjoj ceremoniji dodjele Nobelove nagrade u Stockholmu zbog dodjele nagrade osobi politički angažiranoj u davanju potpore velikosrpskoj politici Slobodana Miloševića 90-ih godina prošloga stoljeća – objavilo je Ministarstvo.

Na svečanosti neće sudjelovati niti veleposlanici Turske, Albanije i Kosova.

– Opravdavanje ratnih zločina tijekom raspada Jugoslavije ne smije se nagrađivati. To će samo ojačati negiranje koje se mora nadići i strogo osuditi – objavio je  albanski ministar vanjskih poslova Gent Cakaj.

Ključne riječi

Komentara 19

BA
bakotic
21:37 09.12.2019.

napokon dobar potez, sramota bi bila da idemo.

ZA
Zagor77
23:13 09.12.2019.

Bravo i normalno da bojkotujemo kad vidim samo kako neki stavljaju minuse pitam se da li su normalni ili je njima normalno da covjek koji je podrzavao Milosevica i njegov rezim genocida dobije nagradu !

WI
Witman
22:07 09.12.2019.

Bravo nasoj politici.. Ovo dugo nisam izrekao..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije