Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ogorčeni u Rakovici

Nisu se mogli dogovoriti pa će se pročistač graditi u Rastovači

dreznik-g05
arhiva vl
18.08.2010.
u 09:00

Projekt vrijedan 14 milijuna eura trebao se ostvariti u suradnji sa susjednim Plitvicama, a uređaj je trebao biti u Drežnik Gradu, što mještani nisu prihvatili, jer se u blizini nalazi Korana.

Umjesto u Drežnik Gradu pokraj Rakovice, pročistač otpadnih voda gradit će se u Rastovači u općini Plitvička jezera. Nakon što se općinski čelnici i stanovnici dijela Rakovice nisu mogli dogovoriti o lokaciji toga važnog uređaja, Hrvatske vode odlučile su projekt vrijedan 14 milijuna eura maknuti iz njihova kraja.

 Nije bilo primjedbi

 Iako su time zadovoljeni zahtjevi Drežničana, načelnik Rakovice Franjo Franjković ogorčen je reakcijom Hrvatskih voda.

 – Imajući u vidu da je pročistač jedan od najvažnijih objekata za daljnji razvoj naše općine i da ne možemo sami ostvariti tako veliki projekt, povezali smo se s Nacionalnim parkom. Sve je bilo dogovoreno i s Hrvatskim vodama. Preduvjete imamo, izradili smo idejno rješenje i sagradili 3,5 kilometra kolektora. Znam da nitko ne želi smeće i pročistače u svom dvorištu, ali najviše me boli što na javnoj raspravi nije bilo primjedbi. A sada su Hrvatske vode žurno otišle na drugu lokaciju. Reagirali su emocionalno i nas isključili iz čitave priče – ogorčen je načelnik Rakovice Franjo Franjković. Kaže da od objekta, o kojem ovisi život njihove općine, neće samo tako odustati.

 – Neka inspekcija Ministarstva regionalnog razvoja dođe i utvrdi je li bilo kakvih propusta, odnosno odgovara li lokacija u Drežnik Gradu. Općina se sve više razvija i moramo naći rješenje za zbrinjavanje otpadnih voda – odlučan je načelnik Rakovice. Drežničani, zadovoljni što pročistač neće biti kod njih, odgovaraju da ih nije briga kako će Općina riješiti nastali problem.

 Ne odustaju

 – Nisu napravili nikakve studije, a projekt su preuzeli još od prije rata. Ni tada se nismo slagali da uređaj bude u Drežnik Gradu, pa nećemo ni sada – poručila je predsjednica Udruge Čuvari Korane Željka Hodak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije