Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema razmatranja

Ništa od prodaje Pevexa, stigla samo jedna 'neozbiljna ponuda'?

U Svetom Ivanu Zelini otvorena nova trgovina Pevexa
Josip Regovic/PIXSELL
12.06.2023.
u 15:44

Tržišni lider u "uradi sam" segmentu trenutačno ima 2200 zaposlenih i 28 prodajnih centara. Lani je uprihodovao 386,1 milijun eura, što je 16% više nego godinu prije, te dobit od 34,8 milijuna eura, 9% manju.

Pristigla je jedna neobvezujuća ponuda, koja nije ozbiljna niti će se razmatrati, kazao nam je Mario Radić, jedan od suvlasnika Pevexa. Podsjetimo, preko KPMG-a je krajem ožujka išao inicijalni poziv interesentima - to na 10-ak adresa među kojima su i slovenski Merkur, njemački OBI, francuski Leroy Merlin, britanski Kingfisher i turski Koc. Potencijalnim kupcima ponudilo se oko 53% dionica Pevexa u vlasništvu poduzetnika i vlasnika ENNA grupe Pavla Vujnovca, koji je s 37% najveći pojedinačni dioničar, te 16,6% u vlasništvu Marija Radića i vukovarske tvrtke Filir.

VEZANI ČLANCI: 

Iako se smatralo kako je Pevex poželjan "ženik", do roka za ponude u prošli petak u ponoć javio se tek jedan fond, što Radić pravda i činjenicom da Jurica Lovrinčević, nekadašnji čelnik uprave Pevexa te trenutačni savjetnik ministra gospodarstva, koji preko Dicentre ima 23,22% udjela u kompaniji, zajedno s malim dioničarima Pevexa tuži svoju bivšu tvrtku zbog zadržane neto dobiti i neisplate dividende.

S druge strane, iako su se u početku širile suprotne informacije, i Lovrinčević je, što nam je potvrđeno iz više izvora, bio zainteresiran za prodaju svoga udjela, ali zajedno s malim dioničarima Pevexa – i za pravu cijenu.

- Pevex više nećemo prodavati. Nastavljamo dalje kao da ništa nije bilo. Okrećemo daljem razvoju kompanije i ulaganju, gradnji novih objekata i potencijalnim akvizicijama - rekao je Radić. Navodno je jedna od akvizicija i u završnoj fazi pregovora, no Radić nije htio ništa precizirati.

Tržišni lider u "uradi sam" segmentu trenutačno ima 2200 zaposlenih i 28 prodajnih centara. Lani je uprihodovao 386,1 milijun eura, što je 16% više nego godinu prije, te dobit od 34,8 milijuna eura, 9% manju.

Ključne riječi

Komentara 2

DA
dam63
20:26 12.06.2023.

Oteto, prokleto.

KR
Krolo
10:02 14.06.2023.

Lopine bi legalizirali što su oteli za sitne pare....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije