Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAVJETNIK MINISTRA GOSPODARSTVA:

'Nismo znali da će se neki trgovci ponijeti kako su se ponijeli, Vlada neće dozvoliti lov u mutnom'

Zagreb: Cijene u eurima i kunama na tržnici Britanskog trga
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/4
02.01.2023.
u 19:56

Imamo situaciju da su se određeni trgovci neodgovorni,  iskorištavaju situaciju da dignu cijene, a to nije u redu prema građanima, rekao je Jurica Lovrinčević, savjetnik ministra gospodarstva

Zbog cijena koje rastu nakon što je euro postao službena valuta Vlada je sutra na sastanku s čelnicima trgovačkih lanaca. Premijer Andrej Plenković već danas je organizirao sastanak zbog neopravdanog dizanja cijena, a pripremaju se i odluke kojima se planira stati na kraj previsokim cijenama.

U Dnevniku Nove TV gostovao je Jurica Lovrinčević, savjetnik ministra gospodarstva koji će voditi razgovore s trgovcima, a koji je upitan je li kasno za takve reakcije dva dana nakon uvođenja eura. 

VIDEO Popis stvari koje ne smijete nositi preko granice

- Apsolutno nije kasno, nismo znali da će se neki trgovci ponijeti kako su se ponijeli. Imamo situaciju da su se određeni trgovci neodgovorni,  iskorištavaju situaciju da dignu cijene, a to nije u redu prema građanima. Uvijek je lako prebaciti odgovornost na nešto drugo, ali uvođenje eura ne može biti razlog - rekao je Lovrinčević. 

- Vlada sigurno neće dozvoliti lov u mutnom, reagirat će. Trgovci su naši partneri i trebamo razgovarati, zato smo i sazvali sastanak da se ne događaju ove situacije koje se događaju. Mislim da smo se mi dobro pripremili i nismo imali indikacije da će se desiti ovo što se događa ovih dana. Što se tiče lova u mutnom mislim na one koji dižu cijene neopravdano. Svi mi bi trebali podnijeti teret krize, Vlada je mjerama napravila puno da prebrodimo ovu krizu - dodao je. 

Na upit što će sutra reći vodećim ljudima trgovačkih lanaca poručio je: 

- Reći ćemo im da tražimo partnere, ljude koji će zajedno s nama proći kroz sve ovu krizu, da zajedno nađemo rješenje i da uvođenje eura ne može biti opravdanje da bilo što poskupi i za cent. Nadam se da će odgovorni shvatiti tu poruku i pomoći. Ako ne, Vlada ima instrumente da rješava stvari drugačije.

VIDEO Problemi s prvim danima eura? 'Meni su jučer u tri navrata vratili kune za kusur'

Komentara 71

SA
sargu123
20:18 02.01.2023.

Objavite "crnu listu" kao što su Slovenci napravili! Ili se bojite nekome zamjeriti?

DU
Deleted user
20:30 02.01.2023.

Ja sam znao. Bit će da sam genijalac

AR
aristip2021
20:58 02.01.2023.

Neposredno pred uvođenje eura odvjetnici su svojw cijene povećali za 50%, ej 50% i gdje su tu bili Vlada, Plenković... ma muka mi je od tog njihovog glumatanja i prenemaganja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije