Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA MORH-a

'Nismo nastojali privatizirati događanja niti su ona primjerena za ovakva sitna politikantstva'

Bogdanovci: Ministar Banožić na obilježavanju 30. obljetnice postrojavanja nenaoružanih odreda
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/4
10.03.2023.
u 17:29

Uslijed optužbi da su pritiskom na načelnika Općine Bogdanovci nastojali privatizirati obilježavanje Dana vukovarskih branitelja i 32. obljetnice postrojavanja nenaoružanih odreda, MORH je objavio priopćenje u kojem takve tvrdnje opovrgava. Kažu kako je jedina namjera ministra bila izraziti poštovanje prema braniteljima, a obraćanja ministra i Nikole Mažara isplanirana su u programu koji je izradila sama općina

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske odgovorilo je priopćenjem na tvrdnje iz Grada Vukovara o nastojanjima Kabineta ministra Marija Banožića da utječu na program obilježavanja Dana vukovarskih branitelja i 32. obljetnice postrojavanja nenaoružanih odreda u Bogdanovcima. Iz ministarstva kažu kako su tvrdnje koje je Grad iznio medijima u potpunosti neistinite i zlonamjerne te opovrgavaju svaki pokušaj utjecanja i vršenja pritiska kako bi se u program događanja u Bogdanovcima uvrstila obraćanja.

"Protokol Ministarstva obrane dobio je pozivnice i programe Grada Vukovara  i Općine Bogdanovci s kojima je usklađeno sudjelovanje u programu izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra obrane Marija Banožića. Vezano za obilježavanje u Bogdanovcima, u programu koji je iz Grada Vukovara poslan Ministarstvu obrane Republike Hrvatske navedeno je kako se za dio programa u Bogdanovcima treba kontaktirati Općinu Bogdanovci, što je protokol Ministarstva obrane i učinio", stoji u priopćenju iz Ministarstva.

"U programu koji je predložila i izradila Općina Bogdanovci uz polaganje vijenaca bila su predviđena  i obraćanja uzvanika. Stoga je zlonamjerno i neumjesno govoriti da je u program intervenirano radi osobne promocije ministra obrane Marija Banožića", kažu u priopćenju te dodaju kako je namjera ministra bila iskazati poštovanje prema braniteljima i samome gradu te da ovi događaji nisu primjereni za "sitna politikantstva". 

VIDEO: Mojmira Pastorčić otkrila što se dogodilo u RTL Direktu: 'Nemam bjesnoću, nije me ugrizao Vučko'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije