Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optuženi Čolak tvrdi

'Nisam vozio lijevim, već desnim trakom'

13.11.2013., Zagreb - Na Opcinskom kaznenom sudu u Zagrebu zapocelo je sudjenje Marinu Colaku i Daliboru Opacku optuzenima zbog izazivanja prometne nesrece u kojoj je poginula Ivana Obad.
Foto: Borna Filic/PIXSELL
21.09.2015.
u 20:38

Marin Čolak i Dalibor Opačak su se utrkivali

Ispitivanjem prometnog vještaka Zvonka Ivašića na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nastavljeno je suđenje vozačima Marinu Čolaku i Daliboru Opačku optuženima za smrt studentice Ivane Obad (20), koja je poginula u nesreći u studenom 2010. kod čvora Bosiljevo na autocesti Zagreb – Rijeka.

Među ostalim, vještak je još jednom napomenuo da je karlovačka policija tijekom očevida napravila više previda.

Premda se u optužnici navodi da se Čolak kretao lijevim trakom te da je do sudara došlo jer je prepriječio put Opačku, koji ga je pak pokušao prestići, on je izjavio kako je zapravo vozio desnim trakom. Svoje verzije teške nesreće optuženi Čolak i Opačak iznijet će na idućoj raspravi. 

>> Bruno Marić zapisao uvrede, evo što mu je rekao Pavasović Visković 

>> Čolaku i Opačku nakon žalbe tužiteljstva opet oduzete dozvole

Komentara 5

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
05:13 22.09.2015.

Bogataški sinovi utrkivali se od Zagreba do Grobnika. Krenulo ih pet, neki na putu skrenuli kod Karlovca, neki zaostali u utrci. Poveli i lakomislenu djevojku. Sve snimali kamerom iz auta. Kad su se kvrcnuli na cesti došlo je do nesreće. Auto koji je izletio se zapalio, a u drugom autu koji je imao kameru umjesto da jurnu gasiti požar i spašavati djevojci život prvo su uništavali snimke i uređaj za snimanje. Dokle bogati otac bude imao novaca trajat će i suđenje, a tada će neki od vještaka utvrditi da su vozili 59 i mirno razgledavali krajobraz. I sud će ih pustiti. A o uništavanju ključne snimke i uređaja za snimanje umjesto barem pokušaja pružanja pomoći nikome ništa! A i roditelji nisu ništa manje krivi koji svoje prekrasne kćeru podržavaju na "drženje" s bogatim besposličarima kako bi zadovoljili svoje provincijske komplekse. Kao i roditelji besposličara koji ih filaju novcem za sve, umjesto da ih upute u posao u kojem će biti vrijedni i poduzetni. Mala sličica iz hrvatske svakodnevnice!

RI
rikavac
00:03 22.09.2015.

nesreca bila 2010 djevojka poginula a sad 2015 i jos nije zavrseno sudjenje jos uvijek raspravljaji ko je vozio u kojoj traci.

GO
gogs0302
10:49 22.09.2015.

Nesreća 2010 god.- vožnja lijevim ili desnim trakom- bezbroj olakotnih okolnosti- već puno puta viđeno i ništa neobično za naše pravosuđe. I tu će moć i bogatstvo biti velika prednost na sudu i oni će se izvući uz uvjetnu ili kaznu ispod zak.min. Kao npr. Mačešić/one2play/, Lovrićka, Horvatinčić...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije