Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imam ef. Muhić papi:
Povratak na članak

Nisam tvoje vjere, ali sam sljedbenik tvojih poruka

“Drago mi je da ćeš svojim posjetom zanijekati da je BiH militantno-džihadistička platforma u srcu Europe”

Komentari 32

HE
hermet
08:17 06.06.2015.

Uvijek sam vjerovao da Muslimani i Kršćani mogu sasvim dobro funkcionirati zajedno, bez vjerske nesnošljivosti. Ovaj imam to dokazuje. Samo maknite politiku (amere, brite i njihove/naše poslušnike) iz svega i imat ćete sretne i zadovoljne ljude koji će zajedno grabiti naprijed.

VL
Avatar pingvin_s_Madagaskara
pingvin_s_Madagaskara
08:08 06.06.2015.

napokon nešto toplo i ljudski. ovako bi se trebali ograditi svi muslimani dobre volje od isil-a dovoljno nam je svima ionako teško da bo se međusobno mrzili i ratovali

VL
CE
centirion
09:55 06.06.2015.

Tko god je Prijatelj Paoa Franje i poštuje njegovu riječ,i moj je brat i prijatelj, bez obzira na vijeru,rasu ili nacionalnost!

VL
Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
08:52 06.06.2015.

Danima čitam poruke u kojima se ističe kako svi mi vjerujemo u istoga Boga ali ga drugačije nazivamo. Istina, svaki čovjek na Zemlji ima savjest koja je ugrađena u njega i dobro zna što je loše ili što je dobro. Savjest nije Bog. Imam Muhić kaže da je: "pronositelj Božijeg svjetla na zemlji" kao i papa ali istina je voda duboka. Istina je da muslimani i kršćani ne vjeruju u istoga Boga. Kršćani vjeruju u Židova Isusa, Boga Sina, Mesiju koji je svojom žrtvom na križu i uskrsnućem otkupio čovjeka. U to muslimani ne vjeruju. Ne vjeruju ni u Boga koji se otkrio Abrahamu u Starom zavjetu koji je integralni dio Biblije. Jer kada bi vjerovali u toga Boga vjerovali bi u Deset Božjih zapovijedi ili u Obećanu zemlju Židovima. U svakom slučaju, Bog kojemu se klanja gospodin Muhić nije Bog kojemu se klanjaju kršćani ili Židovi. Toliko o tome. Imam kaže "kada se gaze vrijednosti islama i skrnave svetosti kao što su Kur'an, poslanik Muhamed a.s., džamije, životi muslimana". Postoji li jedna država u svijetu gdje postoji muslimanska većina i nemuslimanska manjina da imamo skladne odnose pune poštovanja i međusobnog uvažavanja jačeg nad slabijim? Ne postoji jer gdje god su u većini muslimani toga nema...kao što napisah istina je voda duboka...

VL
Avatar jebb
jebb
08:37 06.06.2015.

Imam lijepo govori ali problem je sto oni koji donose odluke ne slusaju. Ovo je vec treci posjet jednog pape BiH, ali to nije mnogo pomoglo u rijesavanju nagomilanih problema. Pola katolika je nestalo iz BiH, Srbi imaju svoju skoro etnicki cistu drzavu, ceka se na nestanak druge polovice katolika tako da i muslimani dobiju svoju. To je dugorocni plan brojnijih i mocnijih koji se ostvaruje i brze nesgo sto je planirano. Od ponedjeljka ce opet biti sve po starom, sve papine poruke ce na jedno uho uci a na drugo izaci..., psi laju, karavani prolaze...

VL
MI
mica1111
09:01 06.06.2015.

...ahhh...hebi ga rasplakala sam se...tako malo dobroga me može ganuti...tako je divno biti čovjek...

VL
DU
Deleted user
08:03 06.06.2015.

Hvala Bogu, da će papa danas doći u Bosnu, Sarajevo. Kako je havariju od 800 000 tisuća Hrvata iz Bosne u vrijeme prethodnog rata 400 000 završilo manje ili više u Hrvatskoj, trebalo se doći mnogo, mnogo ranije! Ali što je, tu je, samo ne daj dragi Bože, da mu se nešto desi u Bosni! Svim srcem pridružujem se Katolicima, posebno rimokatoličke vjere, da ovaj dan zapamte, kao neopisivu sreću, što ih je posjetio poglavar Katoličke crkve, Franjo! Dobro ga poslušajte, što će nam Papa Franjo reći!!!!

VL
Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
11:11 06.06.2015.

"Život nas muslimana danas u svijetu kada se gaze vrijednosti islama i skrnave svetosti kao što su Kur'an, poslanik Muhamed a.s., džamije, životi muslimana." On se sigurno šali, muslimani danas u svijetu najviše ubijaju sami sebe, a ako je netko progonjen onda su to kršćani na Bliskom istoku koji trpe konstantno nasilje nad sobom za razliku od muslimana koji imaju u Europi zajamčena sva prava!

VL
Avatar mason
mason
19:06 06.06.2015.

Profesore baltazar pusti ti papu na miru njegova je duznost da pomiruje narod.A ti svoj talmud citaj za sebe.I ne zavadaj narod.

VL
Avatar matalan
matalan
07:48 06.06.2015.

da malo, puno ste vi ljubomorni...

VL
JE
Jere
08:28 06.06.2015.

MashAllah :))

VL
KL
kajima.lima.92
10:20 06.06.2015.

Nemojte zamjeriti ali ja u ovom pismu vidim samo muslimansku propagandu gdje se svi koji nemisle ko oni nazivaju dusmani a papu se pozdravlja sa sejlama lekum.

VL
LA
Lavica7
17:06 06.06.2015.

Vratite nam ljubav, jer samo ljubav vraca vjeru. Pozdrav ljudima dobrih namjera.

VL
Avatar velika jabuka
velika jabuka
17:09 06.06.2015.

Bog je jedan!a šta ljudi napraviše tumačeći ga po svojoj koristi, to je druga priča-naročito kad čine zlo jer ga je navodno sam Bog amenovao.

VL
PE
PeroJoso
11:01 06.06.2015.

mislim da je doslo vrijeme kako je to i kroz stoljeca radjeno do sada, da se revidira i tora i talmud i biblija i kur'an i da se iz njih izbaci sotoninom rukom pisan govor mrznje koji je stoljecima potpirivao i potpiruje mrznju. Sve te svete knjige pisali su ljudi, ako je na njih imao utjecaj i nadahnuce sam Bog zasto mislimo da isto to nije mogao i sotona ili ti seitan. Kad se pogledaju djela koja cini ISIL dobijamo cvrsti osjecaj da su vodjeni rukom seitana, a kad se cita kur'an lako je naci uporiste za zla djela prema drugim ljudima, sto nikako nije bozje poslanje ma kako ga mi zvali Allah, Jahve ili samo Bog ili kako drugacije. Time se nikako nece umanjiti, nego samo ojacati vjera u Boga i dati sansa citavom covjecanstvu za bolje sutra, zar nemamo i previse problema i bez vjerskih ratova. Cinjenica da smo kao covjek jos jako jako predaleko od same spoznaje Boga upravo vam i daje to pravo.

VL
KR
kresimirn1
08:05 06.06.2015.

kako sad to, kada se konzumiraju zapadnjacko-krscanske tvorevine pa i u vjerskom okruzenju tada poruke pasu, a kada "ostali" vicu nesto protiv Allaha, onda su oni protivnici svega zemaljskog ?

VL
Avatar fenixem
fenixem
09:01 06.06.2015.

Ne pripadam ni jednoj vrsti umijetne i obojene vijere,ali respektiram ovoga velikoga covijeka!!ovaj Pape je iskren i velĺiki covijek!!!

VL
Avatar Crnokošuljaš
Crnokošuljaš
03:47 07.06.2015.

Ovaj imam je deponija smeća.

VL
Avatar flame
flame
10:44 06.06.2015.

Koliko samo istine i laži u ovom pismu...

VL
BA
Barts
08:56 06.06.2015.

prof..baltazar svaka cast na tekstu

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.