Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čedo prodanović

'Nisam siguran da naši sudovi Čačiću mogu mijenjati kaznu'

'07.02.2011. Zagreb, Hrvatska - Poznati zagrebacki odvjetnik Cedo Prodanovic veliki je ljubitelj jazz glazbe te sakupljac cd-a i ploca. Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
'Petar Glebov/PIXSELL'
15.11.2012.
u 14:39

Odredba je presude da se u roku od dva mjeseca mora javiti na izdržavanje. Tako je koncipirana da se zbog težine djela nakon 11 mjeseci, ako se ponaša uredno i dobro, može pretvoriti u uvjetno izdržavanje kazne, smatra Prodanović.

Mogućnost ublažavanja kazne Radimiru Čačiću te njeno eventualno izdržavanje u Hrvatskoj komentirao je i odvjetnik Čedo Prodanović.

– Nisam siguran u tu verziju, ali uz velike ograde, koliko znam, mađarski je sud uvjetovao da se nakon pola izdržane kazne može nastaviti s uvjetnom osudom, znači do pola kazne oni inzistiraju da se to provede, nisam siguran da naši sudovi to mogu mijenjati. Ali moram priznati da to ne znam, malo ste me zatekli pitanjem. Pomilovanje, tko ima pravo pomilovati? Predsjednik Republike? Ta mogućnost jedina preostaje. Ali nisam još s Čačićem osim telefonom razgovarao. Govorim o Republici Mađarskoj, naravno –  kazao je Prodanović koji je, naglasivši da smo u ovom slučaju vezani odlukom mađarskog suda, komentirao i daljnje odvijanje procesa.

– Odredba je presude da se u roku od dva mjeseca mora javiti na izdržavanje. Tako je koncipirana da se zbog težine djela nakon 11 mjeseci, ako se ponaša uredno i dobro, može pretvoriti u uvjetno izdržavanje kazne. To znači da, ako su stvari redovne, onda bi se Čačić u tom roku trebao javiti na izdržavanje. Hoćemo li ići na izdržavanje u RH? Naravno da hoćemo, ali pod kojim uvjetima, to se moram obratiti i jednim i drugim sudskim vlastima. To još nismo napravili zbog slučaja Sanader. Ja sam danas jedva živ ostao – objasnio je odvjetnik Prodanović.

>>Odvjetnik Primorac: Hrvatski sud Čačiću može izreći uvjetnu kaznu

Komentara 13

BM
Boris Markovic
15:03 15.11.2012.

Ja sam siguran da mogu.

PK
puši kurac
15:04 15.11.2012.

nevjerojatno, znači naše pravosuđe se nebi smjelo popišat na mađarsko pravosuđe i njihovu odluku? svašta al vjerujem ja našem pravosuđu i da će napravit sve u njihovoj moći da izigraju pravdu

Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:51 15.11.2012.

Pa nek otsluži svoje, plati ženi otštetu i gotovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije