Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirela Holy:

'Nisam gledala utakmicu. Milanović je sam trebao platiti put u Brazil'

Mirela Holy
Foto: Screenshot/HRT
13.06.2014.
u 20:00

Holy za Kolindu Grabar Kitarović smatra da je dobra kandidatkinja za predsjednicu s izuzetnom međunarodnom karijerom.

Predsjednica ORaHa Mirela Holy večeras u emisiji HRT-a Javna stvar otkrila je da sinoć nije gledala utakmicu otvaranja Svjetskog prvenstava Brazil – Hrvatska, a smatra i da si je premijer Zoran Milanović sam trebao platiti put u tu državu.

– Nisam gledala utakmicu – kazala je Holy i nastavila da je premijer "mogao biti u Brazilu", ali da to nije njegov posao. – Ako je već odlučio otići, trebao je sam platiti put – kazala je Holy i dodala kako je predsjednik Ivo Josipović donio mudriju odluku jer nije želio ići na otvaranje na koje ga je pozvala brazilska predsjednica Dilma Rousseff. Smatra da bi bilo bolje da je Milanović gledao utakmicu s građanima na jednom od trgova u Hrvatskoj.

"Mislim da je to pravi seksizam"

Holy je otkrila da se danas telefonski čula s predsjednikom Ivom Josipovićem, nakon što su ga napali da je njegova izjava "ima slike - nema tona" o HDZ-ovoj predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović seksistička te dodala da joj ta predsjednikova opaska "na prvu loptu" djeluje kao seksistička, ali da joj je Josipović objasnio kako se to odnosilo na činjenicu da se već mjesecima vodi kampanja za Kolindu Grabar Kitarović iako ona u tom razdoblju nije poslala niti jednu političku poruku.

Osvrnula se i činjenicu da su nju optužili za seksizam kada je rekla da bi u Vladi trebalo biti više žena ministrica. – Mislim da je još tužnija činjenica da će ministri koji su otpušteni iz Vlade jer su se umorili, sada kad se vrate u Sabor biti postavljeni na predsjednička mjesta u odborima koja sada vode žene. Mislim da je to pravi seksizam – kazala je predsjednica ORaHa otkrivši da je predsjednik zvao nju, a ne ona njega.

"Za nestabilnost je glavni krivac Zoran Milanović"

Za Kolindu Grabar Kitarović smatra da je dobra kandidatkinja za predsjednicu s izuzetnom međunarodnom karijerom i "dosta slična Josipoviću" te ocjenjuje da će "predsjednička utrka biti zanimljiva". Složila se s nedavno iz SDP-a izbačenim Slavkom Linićem da Vlada dobrim dijelom ne provodi Plan 21, posebno u dijelu koji se tiče zaštite okoliša i gospodarstva.

Kazala je da je raskol u SDP-u "opasna situacija za Hrvatsku jer je bitno da vladajuća stranka bude stabilna" što SDP u ovom trenutku nije. – Za nestabilnost je glavni krivac Zoran Milanović. Ne vjerujem da će rekonstrukcija Vlade dovesti do poboljšanja jer je problem u upravljanju Vladom, a ne u ministrima – kazala je Holy te dodala da je vrijeme za prijevremene parlamentarne izbore, ako se situacija u Vladi i SDP-u ne popravi. No, ne vjeruje da će do njih doći zato što Kukuriku koalicija još uvijek ima stabilnu većinu u parlamentu.

Dobra pouka

Kazala je da bi današnja pravomoćna presuda bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Ina – MOL trebala biti dobra pouka "svim ljudima koji obnašaju odgovorne dužnosti da nitko nije nedodirljiv". O koalicijama u kojima bi sudjelovao ORah nakon novih izbora predsjednica stranke je rekla da Zoran Milanović "u vrijednosnom smislu nije pouzdana osoba s kojom se može surađivati", a to vidi na činjenici da mu je svejedno provodi li se ili ne provodi program Vlade. Za razliku od Milanovića, potvrdila je da s predsjednikom Josipovićem može surađivati što dokazuje i njihov današnji telefonski razgovor.  

Objasnila je i da je današnja presuda Sanaderu jedan od razloga zašto njezina stranka ne može surađivati s HDZ-om. – Gospodin Sanader koji je bio neprikosnoveni predsjednik HDZ-a sada je i pravomoćno osuđen. HDZ kao stranka ima presudu za kriminal i korupciju i ako ta stranka bude pravomoćno osuđena to jako puno govori o njoj – kazala je Holy koja ne može shvatiti zašto ljudi još uvijek smatraju da je "u redu stranka za koju je dokazano da je pljačkala Hrvatsku", misleći pritom na još uvijek nepravomoćnu presudu HDZ-u u slučaju Fimi Media.

– Možemo surađivati s onima s kojima imamo programsku kompatibilnost, a po tome smo bliži SDP-u. No, problem je što oni ne provode svoj program na kojem su dobili izbore i zbog toga nisu vjerodostojni – zaključila je Holy.  

>>Holy: Možda bi im rezultati bili bolji da imaju više žena u Vladi

>>'Konoplja je izuzetno korisna. Nadam se da će Vlada pokrenuti legalizaciju'

Komentara 99

IC
ICCO
20:14 13.06.2014.

Tekmu je gledala i baba od 90 godina i 3 zuba iz Mrduše Donje i Mirelica ne kuži kaj je to nacionalni ponos. Dosad me nije ničim impresionirala a frustracije Zokijem, konoplja i lgbt unlimited jedino su što smo dosad čuli.

SH
shano
20:11 13.06.2014.

Ove drače što iz paštete iskače. Je se našla prava govorit o moralu. A kakav smo i mi narod kad joj dajemo toliku podršku a zna se zbog čega je izbačena iz stranke. Šta onda očekivati kad dodje na vlast. Povraća mi se kad je vidim.

BR
Brandfackel2
20:21 13.06.2014.

Proizvodite u medijima novu Pusićku koja bi trebala svojom petparačkom partijicom imati veći utjecaj na hrvatskoj političkoj sceni nego milijun glasova desnice. Koga briga šta je ova gledala? Osobno mislim da je jučer igrala Jugoslavija, ova danas od promuklosti nene bi mogla pričati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije