Naslovnica Vijesti Svijet

'Nisam bio na proslavi, ne pada mi na pamet da idem na to'

Na pitanje hoće li biti smijenjen s mjesta veleposlanika Del Vechio nije htio davati nikakve izjave, poručio je da na "ono što je rekla ministrica nema što dodati niti oduzeti"
11. siječnja 2019. u 10:57 9 komentara 1546 prikaza
Ivan Del Vechio
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Hrvatski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Ivan Del Vechio ponovno je rekao da nije bio na proslavi neustavnog Dana Republike Srpske, već na sastanku s Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva BiH. 

Ivan Del Vechio Veleposlanik u BiH Del Vechio: Bio sam u Banjoj Luci 9. siječnja, ali nisam bio na defileu i svečanoj akademiji

- Nisam bio na svečanom postrojavanju ni na dodjeli odličja. Ne pada mi na pamet da idem na to. Bio sam na sastanku s predsjedavajućim Dodikom. Nespretno je izabran datum za sastanak koji smo ranije dogovarali - rekao je za N1.

Na pitanje hoće li biti smijenjen s mjesta veleposlanika Del Vechio nije htio davati nikakve izjave, poručio je da na "ono što je rekla ministrica nema što dodati niti oduzeti".

Večernji list ranije je saznao kako je velika vjerojatnost da će Del Vechio zbog ove situacije biti razriješen.

Na proslavi Dana Republike Srpske među ostalima je odlikovan Slavko Lisica koji je u Hrvatskoj osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina.

Pogledajte i videokomentar Zorana Krešića o Željku Komšiću:

[video: 28418 / ]
ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

  • umnjak:

    @korisnik Bosanci kao narod ne postoje. To je regionalni pojam. A prevrtljivi su oni Hrvati koji su presli na islam i tako napavili umjetnu naciju Muslimana , a od nedavno samoproglasenih Bosnjaka.

  • korisnik997:

    hrvati se prodaju kao i 92-e malo Srbima,malo Bosancima...a na kraju zabiju noz u ledja i jednim i drugim klasicni rvati

  • ciglana14:

    Uzeo bi im i Hrvatske putovnicama dok kod se prodaju raznim Komsicima i Dodicima. Pa nek Vam Sarajevo i Banja Luka isplacuju mirovine i zdravstvo. A kad sljedeci put VRS krene prema hrvatima, dopustit im da dodju do Capljine... Pa ... prikaži još!a s njima plesite kozaracka kola jadnici maloumni