Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ninčeviću potvrđeno 10 godina zbog ubojstva zaštitara

hrvoje ninčević
Arhiva VL
09.02.2010.
u 15:25

Sudac Igor Ninić osudio je Ninčevića za ubojstvo R. Bakovića na devet godina, a za ranjavanje M. Barića na godinu i pol te mu je izrekao jedinstvenu kaznu zatvora od deset godina.

ŠIBENIK - Hrvoje Ninčević (34) iz Solina nepravomoćnom presudom šibenskoga Županijskog suda u trećem ponovljenom postupku osuđen je na deset godina zatvora jer je 24. kolovoza 2002. godine oko dva sata poslije ponoći u diskoteci Shakespeare ubio redara Romana Bakovića te u opasnost doveo život gosta Marija Barića.

Podsjetimo, ubojstvo se dogodilo nakon što su se sukobili Ninčevićev prijatelj i redar Romano Baković. Roman je tada krenuo prema Hrvoju, a ovaj je iz straha izvadio pištolj i ustrijelio ga dvama hicima, a trećim je teško ranio ranio gosta Marija Barića, nanijevši mu ozljedu od koje se do danas nije oporavio.

Ninčević je u prvom postupku 2003. godine na Županijskom sudu u Splitu osuđen na 6,5 godina zatvora, ali je Vrhovni sud RH prihvatio žalbu tužitelja da nije dokazano prekoračenje nužne obrane te je slučaj vratio na doradu.

Drugi se postupak vodio u Šibeniku 2007. godine. Sudac Igor Ninić osudio je Ninčevića za ubojstvo na devet godina, a za ranjavanje M. Barića na godinu i pol te mu je izrekao jedinstvenu kaznu zatvora od deset godina, ali je Vrhovni sud ponovo ukinuo presudu zbog nedosljednosti i nelogičnosti u obrazloženju presude.

Komentara 2

MO
mozel
18:30 09.02.2010.

Jednoga ubio a drugoga nije uspio ubiti,a sudac ga sudi u Splitu na 6,5 godina zatvora.Splitski sudac nema znanja za sudenje.Daje provalio negdje u stan trebao bi dobiti kaznu 6,5 godina a ne za gotovo 2 ubojstva.Ovaj tip bi treba imati na ledjima barem 15 do 20 godina zatvora.Kada se uzme u obzir jedan ljudski zivot koji ne vrijedi nego 6,5 godina kazne pocinitelju.Toga sutca treba razrjesiti sutske duznosti.

AN
Andreeejjj
20:36 09.02.2010.

Jbte, koje mile i smijesne kazne kod nas za ubojstva i teska ranjavanja??? Pa zar nije maximalna kazna za ubojstvo 40 godina? Pa sta se mi idemo i zasto? Oduzmes zivot, daj svoj i to bi bilo najpravednije! Koje sudstvo i pravosudni organi, sacuvaj Boze, fuuuuuuuujjjj... NIKADA U EU, nikada!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije