Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK S ABBASOM

Nikolić u Ramallahu: Srbija i Palestina imaju sličnu sudbinu

tomislav nikolić,mahmoud abbas (1)
Reuters/PIXSELL
02.05.2013.
u 12:19

Imamo sličnu sudbinu i rješavamo je na sličan način - pregovorima, rekao je Nikolić

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić nakon Izraela posjetio je Palestinu te se u Ramallahu sastao s palestinskim kolegom Mahmoudom Abbasom, prenose Nezavisne novine. Nikolić je istaknuo kako su Srbija i Palestina u povijesti bile povezane, a dvije zemlje je i usporedio.

- Imamo sličnu sudbinu i rješavamo je na sličan način - pregovorima. Ponekad oni koji nas ne podržavaju pomisle da je to što pregovaramo naša slabost, a mi pregovaramo zato što smo snažni, zato što vjerujemo da smo u pravu i zato što želimo omogućiti i svojoj i tuđoj djeci da žive bolje - rekao je Nikolić, dodavši kako je najteže početi razgovore.

- Srbija samo nikada nije dozvolila da nam neko ugrozi integritet i da nas ponizi, a predsjednik Abbas neće dozvoliti da se to dogodi palestinskom narodu - rekao je Nikolić.

Srbija je glasala za Palestinu u Generalnoj skupštini UN-a, ali ima dobre odnose i s Palestinom i s Izraelom, naglasio je Nikolić te izrazio uvjerenje da će doći do dogovora između te dvije zemlje. Istaknuo je kako je Srbija bila jedna od prvih zemalja koja je prepoznala da je \"ključ mira i stabilnosti u oblasti Bliskog istoka u tome da se Palestina vrati na geografsku kartu\".

>> Što vrijedi za Palestinu, ne vrijedi i za Kosovo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije