Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju
Povratak na članak

Nikola Grmoja: Plenkovićev je potez diktatorski, a ne državnički

Cilj je bio riješiti se Mosta jer je Most brana korupciji, ne samo u Agrokoru

Komentari 62

DU
Deleted user
16:16 29.04.2017.

Da je Mostu stalo do istinskih promjena u RH i borbe protiv korupcije, Bajić i Cvitan bi odavno bili maknuti iz DORH-a. Umjesto toga oni ih štite, a narodu prodaju jeftinu demagogiju i populizam.

VL
JA
jadrmatic
16:13 29.04.2017.

Sve stranke u Hrvatskoj su korumpirane, niti jedna ne radi u nacionalnom interesu, ali Most je definicija korupcije. Most je korupcija sama. Kako inače nazvati aferu Grizli gdje imamo čak i ugovor službene Mostove agencije za odnose s javnošću sa stranom tvrtkom, u kojoj agencija strancima iznajmljuje vlastite ministre, da s pozicija ministra vrše pritisak i lobiraju protiv konkurentske tvrtke, čak i to razine pokretanja kaznenih procesa? Obzirom da sada Most više ne kontrolira represivni aparat, kojem su na čelu bili upravo ministri upetljani u aferu Grizli, mislim da je sada vrijeme za konačno procesuiranje afere Grizli, koja je daleko najodvratnija afera političke korupcije u Hrvatskoj ikada.

VL
Avatar niwrad
niwrad
16:17 29.04.2017.

Pazi ovu komediju od tvrdnje: "Most je brana korupciji". Ako je tome tako onda iz toga slijedi da je ta skupina pojedinaca po automatizmu imuna na korupciju, a svi van te skupine imaju potencijal biti korumpirani. Dakle, mostovci su see prvo proglasili arhetipovima ne-korumpiranosti, oličenjem nepotkupljivosti, svecima kojim se treba klanjati, i onda ako netko dirne u te svece onda naravno, taj je po definiciji - za korupciju ili korumpiran. Ne, niste vi nikakva "brana korupciji", vi ste jeftini demagozi kojima više nitko ne vjeruje.

VL
KA
Karloho
16:29 29.04.2017.

Most je srušio prethodnu vladu priklanjajući se SDP_u ,u isceniranoj aferi Karamarkovom sukobu interesa,sada se opet priklanja SDP_u,u isceniranom sukobu interesa ministra Marica.Da li je to slučajno ?Tko stoji iza Mosta i tko iz sjene vuče konce.Vec prije godine danaa Most je sve znao o Maricu i Agrokoru. Na prethodnim izborima most je uzeo dobar dio biračkog tijela desnice,Milanović nije otišao radi mosta,već radi loših rezultata.S obzirom na partnerstvo s desnom opcijom koja nije u dva navrata potrajala ni godinu dana,da li most hoće pokazati biračima da ne moze s desnicom.No teško da će se birači moći prevariti i treći put.Afere na lijevici,Gunja,obiteljsko nasilje,korištenje službenog vozila za prijevoz rodbine i prijatelja,dnevnice gotovo nisu ni komentirane od strane Mosta,dok s druge strane partnerima s kojima su u vladi stalno podmeću.Realno most niti nema kadar za vođenje visoke politike,a koliko vole vlast i kako je se grčevito drže pokazali su već nebrojeno puta.

VL
DU
Deleted user
17:22 29.04.2017.

Mostovi ministri nisu bili dorasli zadacima ,koje su obnasali,jer nije isto voditi Metkovic i ministarstva drzave,,treba za to imati podosta utakmica u nogama..

VL
JA
jadrmatic
16:09 29.04.2017.

Ne ulazim u to koliko je Plenkovićev potez bio državnički, ali je u svakom slučaju bio demokratski. O tome što je diktatura sud sigurno ne može donosti Most, koji nije demokratska stranka, nego ima sva obilježja totalitarne ekstremističke sekte kojoj je na čelu veliki vođa kojeg nitko nije izabrao, a sve odluke donosi formalno nepostojeće Nacionalno vijeće Mosta s tajnim članovima i tajnim procedurama, koje je u stanju iz sekte izbaciti bilo koga, ako samo krivo trepne, bez ikakve pisane procedure, kao što su izbacili Prgometa, Petrinu, Rusak, Petrijevčanin itd. Suština parlamentarne demokracije jest postojanje vlasti i postojanje oporbe, situacija u kojoj partner u Vladi glumi oporbu, ali ne napušta vlast, kao što to radi Most, nema nikakve veze s parlamentarnom demokracijom, to je čisti cirkus. Ponašanje Mosta, gdje Most glumi partnera u vladi HDZ-u gdje provode zajedničku kompromisnu politiku, a u Saboru skupa s SDP-om kadrovira po toj istoj vladi smjenjujući ministre svom partneru je suštinski neprihvatljivo u smislu demokracije. Da je Most demokratska stranka, onda je mogao ili odstupiti od smjene Marića nakon konzultacija s HDZ-om, ili je mogao ostati na svojim pozicijama i odstupiti iz vlade, to su jedini demokratski uzusi koji postoje.

VL
TW
TWITOIST
17:44 29.04.2017.

Mislili ste vi poentirati pred izbore,pa vam se omaklo.Sto se tice buduce Vlasti ,necete je nikad vise vidjeti jedino da sami osvojite saborsku vecinu ,niko pametan nece sa vama u koaliciju ,jer biti sam sebi opozicija to nije nigdje zabiljezenoo u novijoj povjesti a i neiskusni ste niti ste mogli steci iskustvo u gradu od 18.000 stanovnika a 90% vas dolazi iz Metkovica.Bozo kad prica tko je kriv za nastalu situaciju ,da ne spominje HDZ-e i Plenkovica ,svako bi mislio da prica o sebi i ''MOST''-u

VL
KI
kiklop5
16:53 29.04.2017.

Grmoja ti si obični De bilko i re tard

VL
MI
mica1111
16:28 29.04.2017.

...joj,kad sad počnu preslagivanja u Mostu...a prebjega bude ko u priči...jer oni se sad i onako raspadaju...:) pitanje je samo ko će prvi...:)

VL
DU
Deleted user
18:10 29.04.2017.

sdp,normalno kao oporba krene u hajku na karamarka,barišića,marića a mostovci umjesto da drže stranu vladi u kojoj sudjeluju naivno se upecaju na mamac i krenu oponirati,u biti sami sebi.ako nisu htjeli učestvovati u vlasti nisu trebali potpisivati partnerske odnose ii mogli su se izjašnjavati iz saborskih klupa a ne biti glavni krivac za političku krizu u zemlji.na kraju,bog zna tko i što stoji iza agrokora,sve je tu mutno i javnost ništa ne zna.

VL
KI
kiklop5
16:53 29.04.2017.

Grmoja ti si obični De bilko i re tard

VL
LI
livoguza2
18:15 29.04.2017.

Most još misli da je Hrvatska vlada isto što i Izvršno vijeće Sabora. Tko s njima tikve sadi, pristaje biti pacijent Bože Petrova. A ja sam uvjeren da će i Božo uskoro postati tek pacijent. Dosad nitko nije vjernije ostvarivao Memorandum 2 od Mostovih pacijenata. Zastavnik Orepić ide toliko daleko u ostvarivanju Memoranduma 2 da mu nije dosta destabilizirati Vladu, već zaziva i građanski rat.

VL
PA
Patrizzia
17:58 29.04.2017.

Mostovci su ucjenjivači koji bi malo piškil pa malo kakili .Nikada više u ministarske fotelje ! Tko visoko leti nisko pada o tome su trebali nešto znati .

VL
Avatar Beowolf
Beowolf
17:47 29.04.2017.

Koji je ovo obmanjivač, to je strašno. HNS kadrovi su u mahom u energetici koja je u ingerenciji MOST-a, odnosno Dobrovića, kojem je primjerice Čikotić radio o glavi, a oboje su primjerice zeleni što se tiče funkcija na koje su imenovani,+. Orepić je, primjerice, šutio na ministarskoj konferenciji kada su se uvodile mjere za granicu i nije reagirao, pa smo vidjeli kuda nas je to dovelo. Plenković je dana, kako smo vidjeli taj dio "počistio". Ma neupitna je smjena bilo kojeg ministra koji nema argumenata za obranu, a radi očigledno loše ili pristrano. Međutim, ovi su pokazali nekolegijalnost, obmanu, ucjenu, jeftin populizam kao modus operandi MOST-a. Kod rješavanja, toliko "opjevanog" Agrkora, zabili su glavu u pijesak, ali su populistički podnijeli prijavu protiv Todorića, koji ako je kriv neka plati. Pa je li to rješenje za kompaniju za koje su vezani najveći proizvodni kapaciteti Republike Hrvatske ? Osim toga, koju je to Šprlje reformu pravosuđa napravio ??? Je li izmjenio huljski Ovršni zakon ? Je li predložio bilo kakvu suvislu reformi pravosuđa ?? Ništa... Grmoja, sjaši više građanima s jeftinim populizmom i obmanama. Nemate kadrova, nemate rješenja, a funkcije su dane ljudima koji su nedorasli. Plenkovićev potez je vrhunski kada se sve zbroji i oduzme, pa i ovaj danas. A vi samo reforme i dalje tjerajte kao neku vašu uzrečicu iza koje ne stoji NIŠTA !!!

VL
BB
branimir.bauer.9
17:27 29.04.2017.

Mostovci! Nije čudo da vam se dogodilo što se dogodilo. Umišljeni ste i državnoj politici nedorasli spletkari.

VL
DU
Deleted user
17:40 29.04.2017.

Niko u ovoj Hrvatskoj domovini vise ne vjeruje da se borite protiv korupcije....svi znaju da se borite za svoje pozicije i tokom predhodnih dana ste dokazali da vam pri tome nije stalo do Hrvatske iako vas etiketiraju kao domoljubnu i katolicku grupaciju....jednostavno ce te popusiti na izborima ako se dogode i to ce najbolje biti za cijelu zemlju......za SDPo vce i HNSo ovce bar znamo što su...vase licemjerje je neizdrzivo i štetno.

VL
KR
kruti174
16:18 29.04.2017.

mandarinaši&partija na APARATIMA!!!!

VL
Avatar sidhara
sidhara
17:19 29.04.2017.

Mislim da ne postoji destruktivnija i katastrofalnija stranka od ovih Mostovaca na planeti. Pa ne mozes covjece voditi takvu politiku, srusi, razvali, unisti, pregazi, neka sve propada. Sta im Maric sa Agrokorom? On je samo jedan o elemenata citavoga sistema te ogromne kompanije koja se mora spasiti, inace ides u bankrot. On je znao za stanje u Agrokoru? A ti nisi znao? Pa svakoj kompaniji na trzistu se zna kako posluje i kakvo joj je financijsko stanje, ne samo u Hrvatskoj nego globalno u citavome svijetu. Vidis da tebe sada rejting agencije obavjestavaju kako ti kompanija posluje, ono sto sam trebas znati bez da ti oni kazu. Svasta. Ovi su ljudi usli u politiku i krojili bi sudbinu jednoga naroda, a ne znaju elementarne stvari oko financija i gospodarstva.

VL
MK
mksdk
18:10 29.04.2017.

Božo Petrov, čovjek koji je srušio Karamarka na temelju svoje šuplje "spoznaje" da će Hrvatska dobiti spor za INU-u. I koji se nije niti ispričao kada se pokazalo da je Karamarko bio u pravu, a on u krivu, a kamo li da je ponudio svoju ostavku. Plenky je podmukli ljevičar, no mostovci nisu zaslužili da prođu bolje nego što su prošli.

VL
NI
nikolica
17:16 29.04.2017.

Ne znam što su se mostovci digli na zadnje noge. Da ostali su bez foteljica ali nije još kraj, pod hitno osnovati povjerenstvo. Plenković napravio kardinalnu grešku koja je promakla mnogima. Nije izjavu ovjerio kod bilježnika.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.