Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Ako bi Vlada stvarno bila disfunkcionalna nemamo ništa protiv novih izbora'

Referirajući se na svoju izjavu Kosor je rekao da nije zaprijetio novim izborima, već da je to bio apel. Mostovac Grmoja poručuje - mi se novih izbora ne bojimo
04. ožujka 2016. u 00:57 46 komentara 2300 prikaza
Nikola Grmoja
Foto: HRT

Odnosi između Domoljubne koalicije i Mosta nisu zadovoljavajući, a do točke usijanja došlo je nakon poruka HDZ-ovih partnera da Vlada ne funkcionira.

Gostujući u Otvorenom Nikola Grmoja iz Mosta rekao je da veza između HDZ-a i Mosta nije romantična, ali da oni surađuju, iako ne misle o svemu isto.

Kao meritum problema Darinko Kosor istaknuo je to što Vlada još nije preuzela vlast u Hrvatskoj jer su imenovani samo novi ministri i poneki zamjenik. Dodao je da je broj zastupnika Domoljubne koalicije i Mosta jednak te da je Most dobio 6 ministarskih mjesta, a partneri niti jedno. - Naša koalicija u partnerstvu uopće ne vlada u Hrvatskoj. (...) Neka im je, ali ajmo se baviti reformama. Ne govorim samo u ime HSLS-a, govorim u ime svih drugih stranaka. Tražimo da se radi ono za što su nas građani izabrali - rekao je Kosor u Otvorenom.

Grmoja je rekao da Most nije inzistirao na foteljama i da se nije borio za plijen, već su bili korektni, a svojim ministrima ostavili su mogućnost da biraju svoje suradnike.

- Most je osvojio 350.000 glasova na izborima, 19 mandata, sada 15 zastupnika bez kojih se ne bi mogla sastaviti vlada, a u dogovoru je dobio 6 ministarstava. Most nije inzistirao na foteljama - rekao je Grmoja.

HDZ-ov Damir Jelić rekao je da je puno vremena prošlo u pokušaju slaganja tripartitne vlade. - Ovo sadašnje stanje pokazuje da postoje problemi koji se rješavaju očito sporije nego što treba - rekao je. Vijeće za suradnju je tijelo koje je dobro zamišljeno, ali u teoriji komunikacije, objasnio je Jelić, može biti maksimalno 12 ljudi da bi se nešto moglo iskomunicirati, zato bi oblik manje forme možda bio učinkovitiji.

Referirajući se na svoju izjavu Kosor je rekao da nije zaprijetio novim izborima, već da je to bio apel. - Svi smo krivi, od mene do premijera, nitko nije manje kriv. Trebamo se okrenuti budućnosti. (...) Ako za to nismo spremni, onda idemo na nove izbore - rekao je.

Mostovac Grmoja rekao je da Most ne bi imao ništa protiv novih izbora ako bi Vlada bila disfunkcionalna i ako se reforme ne bi mogle provesti

- Mi se novih izbora ne bojimo. Ako bi Vlada stvarno bila disfunkcionalna, ako se reforme koje smo obećali ne bi mogle provesti, onda naravno da nemamo ništa protiv novih izbora. Znam da su očekivanja od Mosta puno veća i da kriteriji prema Mostu nisu isti. Očekivanja su velika, a ako vidimo da stvari krenu u krivom smjeru, da reforme koje su se obećavale ne ispunjavaju onda zasigurno su novi izbori opcija. Mi se njih ne bojimo, Most je unatoč silno negativnoj medijskoj kampanji ipak na 10 posto - rekao je Grmoja.

>> Karamarko: Novi izbori nisu opcija

Elipso

 • aunick:

  Grmoja, Drmo_ja, ostavi se price o bojanju ili nebojanju. Od vas se ocekuje da radite, svi zajedno i svaki pojedinacno ucinkovito i u duhu obecanoga na izborima. Vase filozofiranje i prosipanje pameti obicne gradjane ne zanima. Vi ste pametan mlad ... prikaži još! covjek, u svom radnom vijeku do sada ste postigli to sto ste postigli. Isto vaze za mene izizev to sto sam ja dosta star covjek. Vi ste isli u politiku, ja nisam. Vi ste se predstavili sa obecanjem dodatnih znanja i mudrosti. Uzeli ste povjerenje od naroda a sada ocekujemo rad. Prestanite jedan drugome prijetiti jer time pokazujete da niste nista bolji od Miloanceta. Radite za zemlju a ne svoju sujetu.

 • Avatar zagorac2
  zagorac2:

  ovaj most su stvarno politicki diletanti i stetni su za Hrvatsku isto toliko koliko je i SDP i kosto je bio Josipovic - amateri koji nemaju pojma bas o nicem a SDP je projugoslavenska\ komunisticka srpska zlocinacka organizacija i to ... prikaži još! svijesno a most su diletyanti koji stvarno neznaju nis niti razumiju bilo kaj - ako pogledate onu muslimanku koja je ministrica uprave (neznam joj ni ime) sta vradi morate se zgrozit - prvo sta je napravila razrijesila je sve SDPeove uhljebe ali slijedecu sekundu ih je natrag zaposlila pod istim uvjetima i ogromnim placama - ministrica koja nema pojma o nicem, jad i bjeda od ministrice i sta imate za ocekivat od takovih

 • Avatar annex
  annex:

  ovo je strašno. gledati ovog samodopadnog, ružnog, neinteligentnog, slabo elokventnog, bahatog tipa sa vojim gadnim ruralnim dijalektom, stvarno je previše. Ako ovo potraje i moramo još dugo gledati tog Grmonju, bit će puno suicida. Plizzzz, ne gurajte ga više u medije.