Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOJNA VJEŽBA
Povratak na članak

Nikad veća napetost na Pacifiku: Britanci šalju flotu, a Kina otvoreno iskazuje nezadovoljstvo

Kina tvrdi kako je gotovo 1,3 milijuna četvornih kilometra Južnog kineskog mora njezin teritorij, te tvrde kako je prisutnost stranih ratnih brodova na njihovom teritoriju uzrok napetosti u regiji.

Komentari 15

ZL
ZlatkoM
17:14 27.04.2021.

48000 km?? to ce valjda zbrajati kilometre, tj nauticke milje pa ih pretvarati u kilometre...opseg zemlje je 40000km

VL
DU
Deleted user
21:34 27.04.2021.

Britanci šalju flotu.....ahahaa, mozes mislit jake flote da se sami britanci sprdaju u clanku. evo vam clanak u daily mailu pa citajte komentare.... "Royal Navy's show of force to Putin: £3bn warship HMS Queen Elizabeth will lead 'largest concentration of maritime and air power in a generation' on maiden voyage next month".

VL
MX
Mister X
10:23 28.04.2021.

Nikad veća napetost na Pacifiku: Britanci šalju flotu, a Kina otvoreno iskazuje nezadovoljstvo,, Jko mudar potez zapada . Da Kina shvati smo atomske i hidrogenske proizvodi proizvodi i supe rakete koje daleko lete ako voliš svoje dete ..................Jer kad netrebate da radite korisne stvari za Zapad spremaj se; ako hoćeš mir spremaj se za napad i rasturanje . jer otvoreno ti se kaže da nisi taj kojega volimo da živi na planeti kad nas je previše ..... a kamoli da još budeš bolji od najgori ...........

VL
DU
Deleted user
16:55 27.04.2021.

Trebamo i mi poslati svoju flotu

VL
BA
Barun007
00:29 01.05.2021.

Kinezi su trenutno po broju vojnih brodova prestigli USA (ako izuzmemo nosače aviona). Englezi im nisu ni približno ravni čak kad bi zbrojili i brodove trgovačke flote. S druge strane ameri su prestali prckat Kinu u Južno kineskom moru, prošlele godine je pod krinkom slobodnih pomorskih puteva prošao samo 1 razarač Arleigh Burke klase. Tako da mi nikako nije jasno šta sada eglezi pokušavaju postići. Jer ako pogledamo gospodarski robna razmjena između engleza i ostalih država u toj regiji je minimalna, odnosno zanemariva roba koja nije od vitalne važnosti za njihov opstanak. Znači nema one priče o čuvanju pomorskih puteva i svoje trgovačke flote. Ne vidim ovo nikako drugačije nego provokaciju i pokušaj testiranja Kine na odreagira nerazborito. I nemoj mo zaboraviti da englezi šalju armadu u kineske teritorijalne vode. (Kažem "teritorijalne" jer kako stvari stoje i koliko je otoka Kina izgradila sve je po "zakonu").

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.