Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radna snaga

Nijemcima nedostaju tisuće njegovatelja

njegovateljica
Screenshot Deutsche Welle
20.02.2014.
u 08:45

Njemačka s nizom država potpisala sporazume o zapošljavanju tog osoblja.

Njemačkim bolnicama i staračkim domovima trenutno nedostaje oko 30.000 kvalificiranih njegovateljica i njegovatelja. Njemačka je stoga s nizom država potpisala sporazume o zapošljavanju tog osoblja, a jedan od njih je u travnju 2013. sklopljen i s Bosnom i Hercegovinom.

Time su njegovateljicama i njegovateljima iz BiH otvorena vrata za zapošljavanje u Njemačkoj i neki od njih već su stigli. Prvih godinu dana njihove se kvalifikacije usklađuju s njemačkim standardima.

Reporterka Deutsche Wellea Marina Martinović posjetila ih je u bolnici Heilig-Geist u Kölnu.

>>Njemačka pojačano traži radnike u sektoru njege

>>Tražitelji azila kao njegovatelji starijih

Komentara 4

AA
aabbcc
09:21 20.02.2014.

I men bi trebale dvije maserke i jedna njegovateljica, zena mi dala odkaz .

TR
trinkkakao
10:02 20.02.2014.

Populacija postaje sve starija, sve je manje mladih radi pada broja rodjenih. Zato treba sve vise onih koji ce se za te starce brinuti. Pa, vjerujem da ce brzo naci radnu snagu. Samo iz Hrvatske ce ih puno htjeti takav posao u DE.

AS
asdasfasdg
13:24 20.02.2014.

Neće švabo da radi prljave poslove već samo fine gospodske, a za sve ostalo su jugosi i turci. Nadam se da će se situacija zaokrenuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije