Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radna snaga
Povratak na članak

Nijemci trebaju gotovo 1,5 milijuna radnika! Evo koja zanimanja se traže

Najveća potražnja je u sektoru uslužnih djelatnosti, iza kojih slijede građevina i zdravstvo.

Komentari 111

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
17:15 14.05.2019.

Njemci traže milijun i pol radnika a ni jednog novinara pa vi djelite kartone za slobodu mišljenja

VL
Avatar niwrad
niwrad
18:07 14.05.2019.

Pa zar nije upravo 1.5 milijuna Muslimana došlo u Njemačku u zadnjih 8 godina? Je, ali oni nisu došli raditi nego štancati djecu, širiti Islam i živjeti od socijale, čitaj na tuđoj grbači. No, pustimo to sa strane i postavimo sljedeće pitanje: zašto bi uopće neka država trebala radnike? Ako domicilno stanovništvo ne želi rađati bit će manje potrošača. Manje potrošača znači manja potrebe za proizvodnjom, a to znači manje potrebnih radnika. No, poanta je da se to odnosi na potrošače koji proizvode, koji stvaraju nove vrijednosti, koji rade, ... njih je sve manje. A potrošača koji ne rade nego žive na tuđoj grbači sve je više. Zato Njemačka treba radnike. Ne zato jer je to neki problem nego zato jer treba raditi i stvarati za sve više i više neradnika koji posredstvom državne redistribucije žive od tuđeg rada.

VL
KR
krusko
18:24 14.05.2019.

ovi sirotani sto su dosli rade im za 1o eura po satu brutto placa im porez i prezivljava citav mjesec zivim ovdje preko 20 god i vidim sta nijemci rade poljacima rumunima i ostalim kazu sto hitler nije zauzeo puskom merkl je ovako uradila tvoju zemlju siromasi a sebe bogate pa koje to profitirao u eu osim njemacke nemojte biti naivni i ko djeca pa nije hdz u poljskoj madjarskoj rumuniji itd kaze vlada kriva

VL
AA
aabbcc
17:45 14.05.2019.

EU ima 50 milijuna nezaposlenih a losi poslodavci ce uvijek traziti radnike i kukati jer ne mogu ih naci ni u Africi ni u Aziji ... Zapravo uvijek ge biti tisuce losih Gazda kod kojih ni pas nece.... Kod dobrih Gazda su dugi redovi radnika koji traze da rade !

VL
KO
korektor1619
20:44 14.05.2019.

Koliko Nijemci plaćaju ovakve reklame za vrbovanje naših radnika ?

VL
AA
aabbcc
18:44 14.05.2019.

Dobar Gazda, poslodavac odmah nadje dobrog radnika u svom selu a propalim Gazdama koji moraju traziti radnike po Africi i Aziji ... ne moze ni Markel pomoci sa milijun Migranata ....

VL
Avatar MrShark1
MrShark1
18:26 14.05.2019.

Njemci trebaju 1,5 mil robova za eksploataciju i par radnika(koji imaju srecu naci normalan posao ua relativno normalnu placu).. Svi ostali su samo brojevi koje zaposljavaju pretezno agencije, za teske poslove uz nenormalno tadno vrijeme (DHL i slicno, ko jeje u toku zna o cemu pricam) s puno prekovremenih koje im ne plate automatski na kraju mj pa da si povecaju placu,nego ih skupljaju u neki "fond za poslije"!!? I sve to uz nekih 9€/h BRUTTO /netto to ispadne cca 6€ po satu, pa rade za 1300-1400€ netto i plate stancic 700€!(Minhen) Karta javnog prijevoza, tv pretplata(autamatski s prijavom) i troskovi zivota odnesu jos par sto € i eto vam matematike! Njemacka je daleko od obecane zemlje, prije zemlja jeftine radne snage i losih poslova rezerviranih za strance. Ja osobno i sa naprednim znanjem njemackog na razini C1 nisam nikakve prednosti toga osjecao, radio sa ljudima koji nisu ni dobar dan reci znali, i za iste novce,dobivao ponude samo od agencija a svaka molba za ozbiljniji i zahtjevniji i samim time bolje placen posao (15-16€/h) bila odbijena. Nakon nekog vremena covjek razmislja svasta, i da su takvi poslovi rezervirani za njemce, i da je u pitanju diskriminacija stranaca, ma svasta.. Jednostavno svi koji razmisljaju o tome i koje ovakav naslov potice ne smiju krenuti s prevelikim ocekivanjima i nikako u veliki grad kao Minhen itd gdje cijene stanova lete u nebo a place kako sam opisao vec. Tko ne vjeruje mora probati,sretno.

VL
Avatar siva_sova
siva_sova
19:28 14.05.2019.

u njemačku se useljavaju radnici a kod nas se pojavljuju novi branitelji...

VL
Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
19:29 14.05.2019.

Da se nisam usidrila u HDZu i sama bih potražila sreču u Njemačkoj.

VL
Avatar Ronin
Ronin
18:25 14.05.2019.

Uhljebi na aparatima. Sve je manje naivaca koji će ih financirati u ovom uhljebistanu.

VL
AA
aabbcc
20:49 14.05.2019.

Nijemci trebaju gotovo 1,5 milijuna radnika! __i RH bi uskoro mogla trebati gotovo 1,5 milijun radnika ako ih poslodavci nastave placati po 3 -4 tisuce Kn : ),

VL
Avatar siva_sova
siva_sova
19:13 14.05.2019.

zamislite da je nakon rata 45-e njemačka imala hdz i sdp, danas bi bili siromašni ko mi i iseljavali se uokolo...

VL
IR
IroničnoSarkastičniCinik
19:08 14.05.2019.

Kako to da ne traže "managere"?

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
17:37 14.05.2019.

Netko namjerno pise o tome da narod se iseljava. narod ce i sam otic nemorate ga nato podsjecati. zalosno neki dan citam kako ce uskoro navalit u Austriju nasi radnici puno interesantno i radi blizine. Strasno bas ovdje neki dan u Moskvi na Tv bila jedna emisija i par rjeci o nama. Kazu Rusi hrvati se iseljavaju doce netko drugi. .Kazu pogledajte odose na zapadu Aust Njemac i drugdje . Sluzit ih tamo po bausteli cistit biroe i rad po starackim domovin .. Ono malo sto ostane u Hrvatskoj treba opet sluzit njih robovi...Ali tamo sam dugo zivio nije tamo bajuno ni blagostanje. Prosjecno mozes zaradit kao samac tisucu ipol eura neto place. Iz toga treba sve platit.Nasi ako hoce zadrzat ljude u zemlji moraju dat tisucu eura radniku. Trideset dana god odmora dvanest dana drzavni praznika. Sto sezdeset radni sati uvesti mjesecno. Subota Nedjelja radnici se moraju odmarat za ponjedeljak. Dosta je vise lazi koce ti radit dvjesto pedeset i tristo sati mjesecno za sedamsto eura. Ili se ganjat sa sefovin da vas isplati strava.Nek mene zovnu pomocu im.

VL
ST
stomugromova
17:40 14.05.2019.

Njemačka ne treba milijun i po radnika.To su korporativne projekcije,a one su uvijek nezajažljive i prati ih pohlepa njihovih vlasnika.Korpoarcije su preuzele i gospodarstvo i vođenje države .Tu je pravi problem.,Ljude odnosno radnike tretiraju kao robu,a ne kao ljude ii taj neoliberalni model se nameće kao jedini iako je iznimno štetan za društvo i zajednicu.Neoliberalizam treba zatući ili će on zatući ljudsku vrstu.

VL
Avatar LiTsung
LiTsung
21:06 14.05.2019.

To će popunit ukrajincima, filipincima i indijcima, baš kao i mi...

VL
Avatar rurimuri
rurimuri
23:03 14.05.2019.

Dobro je dok traze...dok ne tjeraju van.kako je krenilo sve je teze i to svuda...budimo sretni dok jos imamo sta za pojesti...

VL
Avatar El-Delinquente
El-Delinquente
18:23 14.05.2019.

Samo ne traze Marxiste i neokomuniste, njima su dali vec davnih dana otkaze u javnim institucijama. Kao ekstremisti su svi otpusteni i zbog toga Njemacka napreduje. Ti isti Njemci u nas podrzaju i financiraju te lijeve fasiste koji kod njih nemaju sanse za radno mjesto.

VL
ZA
zadar1
19:13 14.05.2019.

treba li im novinara🤣🤣🤣🤣🤣.....ups radnika trebaju!!!!😎😎😎

VL
Avatar Matteo1212
Matteo1212
18:47 14.05.2019.

Netko mora i raditi i financirati horde afroazijskih parazita koji haraju Njemačkom, njihov sve brojniji pomladak te financirati izgradnju mnogobrojnih simbola novog kulta u Evropi; zato i traže radnu snagu i to za manju plaću

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.