Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
studija
Povratak na članak

Nijedna zemlja ne uspijeva postići ravnopravnost spolova

Novo izvješće pokazuje da zemlje nisu na pravom putu da postignu ravnopravnost spolova, kojim se traži otklanjanje diskriminacije i nasilja nad ženama i okončanja štetnih praksi poput dječjih brakova i ženskog sakaćenja.

Komentari 8

YU
YuBastards
17:22 06.06.2019.

Zene nemaju jednaka prava kao muskarci? Tocno! Zene imaju daleko Veca prava muskaraca! Kome sudovi u gotovo 100% slucajeva dodjeljuju djecu nakon rastave roditelja? Majkama. Makar bile pijanice, nasilnice, poremecene, krajnje labilne..nebitno za sud i presudu. Zena tjelesno ranjava i/ili/ili psihicki zlostavlja muskarca? Ili nece biti kaznjena uopce, ili ce dobiti mizernu kaznu u odnosu na istog takvog muskog prekrsitelja. Radnici na najtezim, najrizicnijim po zivot i zdravlje, najgorim poslovima..tipa rudari, cestovni radnici, gradjevinarci, radnici u kamenolomima, utovaraci, radnici na naftnim platformama, tankerima.... Muskarci! Zena tamo nema, i zamisli, na takvim poslovima Nisu propisane kvote za zensku radnu snagu. Zene zele ravnopravnost samo tamo gdje se direktoruje,ali ne i tamo gdje se muci i tesko radi. Tko je daleko cesce po bolovanjima i izostaje s posla? Zene. Dakako, najcesca su im isprika djeca. Pa glavobolja, pa pms, pa menopauza, pa kostobolja, pa.... Tko mora raditi krace za ostvarenje punog radnog staza? Zene. Tko jos i dan danas smatra da mora biti pocascen u restoranu, da mu se treba dati prvenstvo pri ulazenju u prostor, tretirati s dodatnom paznjom i povlasticama? Zene! Itd. Tako da je itekako tocno kako zene i muskarci nemaju ravnopravan polozaj. Bogme nemaju!

VL
5S
505.scrtom
15:57 06.06.2019.

Kaze se da ne mozes mjesati kruske i jabuke..

VL
ZI
zimerman
06:11 08.06.2019.

Zapadna Europa je već odavno uspijela postići ravnopravnost spolova ono što ih pomalo koči su imigranti koji se nisu integrilari .Zbog političke korektnosti u gotovo u isti koš se stavlja jedna Švicarska sa Nigerijom .Svi dobro znamo koja religija dozvoljavaljava i prakticira dijecije brakove i sakacenje žena. Svi znamo a niko ne smije da kaže koja je to religija to je samo dokaz koliko je sloboda govora ugrožena.

VL
CR
crodark
15:42 06.06.2019.

i ja trazim tu ravnopravnost. imam 4 zene koje mi sefuju a pojma nemaju o poslu. i dnevno su barem 7 sati na pauzi

VL
VJ
vjaceslav
19:44 06.06.2019.

i žene inzistiraju na neravnopravnosti, zašto - boga pitaj.

VL
Avatar dkoor
dkoor
16:05 06.06.2019.

Zatipak se potkrao na kraju, "spolova" je višak.

VL
DU
Deleted user
22:16 07.06.2019.

Rješenje se samo nameće..Šerijat !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.