23.06.2018. u 10:20

Njemačke je u zadnjih trideset godina utrostručila broj migranata, dok je broj stranih radnika ostao na istoj razini.

Ne kaže se samo u vicu da ovo s migrantima prelazi sve granice. Migrantska kriza koja nam ponovno stoji pred vratima predstavlja puno više od pitanja ilegalnog prelaska granica. Radi se o tome da prisustvujemo kulturnoj i političkoj plimi koja će promijeniti lice nama poznatog svijeta. Neki promatrači smatraju da možemo reći da se Europa danas nalazi u pravom revolucionarnom previranju.

Ta nova revolucionarna ideologija zove se multikulturalizam, a nova revolucionarna snaga su migranti iz Afrike i Azije. Živimo u vremenu kada se uobičajeno povezivanje revolucije s nekom velikom krvavijom i bučnim događajem pokazuje pogrešnim i naivnim poimanjem. Najveći događaji, kako je govorio Nietzsche, dolaze na golubljim nogama.

Današnji zagovornici revolucija ne odlaze u šumu. To nije samo prenaporan, prljav i nezahvalan posao, već se pokazao i izlišnim. Za revolucije se danas najbolje bori iz fotelje u ugodnoj sobi.


Revolucionar više nije idealist i čovjek od posebnog materijala, koji ide protiv ustaljenog poretka stvari i riskira svoj život kako bi ostvario svoje ideale. Njegova uniforma su kućni ogrtač i papuče, a oružje smartphone i gadgeti. On je konformist i hedonist, koji se za svoj bolji svijet bori savijanjem kičme i prilagođavanjem postojećim odnosima moći.

Ali, zbog toga ga ne treba podcjenjivati.
Jedan od najčešćih argumenata naših revolucionara u raspravi “za” i “protiv” masovne migracije jest kako nitko neće imati raditi za naše mirovine ako ne dopustimo masovnu migraciju u Europu. Revolucija je, dakle, potrebna kako bismo sačuvali život u komforu socijalne države.

Radna snaga koja jedva čeka da nađe posao i uplaćuje u naš mirovinski sustav trenutno logoruje u Velikoj Kladuši i vreba priliku kako bi noću prešla granicu prema Europskoj uniji. Stoga, iskoristimo priliku!


“Agrokomerc” je, nekadašnji simbol uspjeha socijalističkog samoupravljanja, slavno i tragično propao, ali za novi proletarijat svjetske revolucije tu su sada džamije i džemati. O nadi kako će taj novi proletarijat pridonijeti punjenju proračuna za održavanje našeg propalog mirovinskog sustava i ostalih blagodati socijalne države, možda najbolje govori primjer Njemačke, koja je u zadnjih trideset godina utrostručila broj migranata, dok je broj stranih radnika ostao na istoj razini.
Ako se, dakle, ne radi samo o pukoj naivnosti ili o lošoj ekonomskoj računici, čini se da je ovdje po srijedi nešto drugo.

Revolucija uvijek za cilj ima rušenje postojećeg poretka. Revolucije na Zapadu su bile pokušaji da su uništi naslijeđe zapadne civilizacije i uspostavi trajni novi poredak stvari, po mogućnosti dijametralno suprotan u odnosu na onaj stari. Marx i komunisti su vjerovali kako je radnička klasa taj agens revolucije, koji će iznutra srušiti stari poredak.
Međutim, kako se pokazalo, radnici nisu bili previše zainteresirani za stvaranje nove civilizacije – oni su “izdali revoluciju”.

No, revolucionarni sljedbenici boljševika se, u svom nihilističkom preziru prema zapadnoj civilizaciji, nisu odrekli svojih ciljeva. Samo su zamijenili sredstva. Odsada to više nisu proleteri sa Zapada, već sada “materijalna snaga revolucije” dolazi iz zemalja Trećega svijeta.

Masovna imigracija je glavno oruđe te revolucije. Ona mijenja ljude i njihovu svijest izvana – zamjenom stanovništva.
I što su njihove vrijednosti manje uklopive u postave zapadne kulture, tim bolje za revoluciju – tim su veće garancije da neće skrenuti s revolucionarne staze. Ekonomski razlozi i analiza vrlo lako ustupaju mjesto kulturnim nesumjerljivostima i civilizacijskim rovovima. Jedini način da se dođe kraju Zapadu jest da se njegovo kulturno nasljeđe iz korijena promijeni.

Jedini način da se razori zapadna civilizacija jest da se zapadni svijet naseli ljudima koji ne dijele iste civilizacijske vrijednosti. Tada će revolucija sama pasti u krilo, kao kakav zreo plod.


Nihilistička mudrost naše liberalne civilizacije zna da generacijama koje dolaze nećemo ostaviti bolji svijet. Zbog toga je ona za svoju ideologiju usvojila imperativ trenutka, a za svoje moralno načelo konformizam i hedonizam. U izvedbi tog revolucionarnog prevrata nema velikih misli i herojskih pothvata.

Stihija i evolucija ka nemoći i raspadanju njezino su najubojitije oružje. Ubijanje nade njen najveći blagoslov. 
Civilizacije ne nestaju u žaru borbe i tragičnim junačkim djelima.

Revolucije nisu plod nade. Uništenje jedne civilizacije dolazi kada njezin duh više ne nalazi uporište u samome sebi. Možda je vrijeme da konačno probudimo nadu i otrgnemo se revolucionarnoj stihiji konformizma koja nas nezaustavljivo melje?

Komentara 18

Avatar -HLEBINAC-
-HLEBINAC-
11:03 23.06.2018.

Hrvatska je u sklopu Austrougarske u 17. stoljeću primila stotine tisuća izbjeglica Srba koji su bježali pred Turcima. Od cara su dobili zemlju za obrađivanje i uzgoj domaćih životinja, uz uvjet da moraju sva njihova pokoljenja ostati na istoj zemljii i braniti carevinu u vojnoj krajini. I tako sve dok tim migrantima 1990. nije palo na pamet kako bi mogli okupirati trećinu države i napraviti nekakvu svoju prčiju... Pa sada opet primi migrante, ako te povijest nije naučila pameti !!!

VL
Vlaskoulicanec
10:29 23.06.2018.

Izvanredna analiza! Ovo se u zapadnim medijima ne bi objavilo! Bravo!!!

Avatar SheriffWoody
SheriffWoody
11:59 23.06.2018.

Ristić još jednom pokazuje kako je majstor u prepoznavanju i komentiranju svijeta oko nas. Posebno mu je dobra ova kako za one koji forsiraju migracije je užasno bitno to što dovode ljude koji ne pripadaju niti će ikada prihvatiti zapadnu civilizaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije