Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Nije stigma, ali jest novi znak zaostajanja hrvatske vlasti

Dajte nam bilo što samo da utrošimo novac koji imamo za vas, kao da poručuje EK

Komentari 13

IM
Immanuell
12:46 26.05.2015.

Ne radi se o EU, radi se o ministarstvima u Hrvatskoj koja dijele taj novac. Ove godine prijavljeno je čak cca 2000 projekata, od kojih je nekoliko zaista golemo za naše prilike; ima pojedinih investicija u vrijednosti od gotovo 100 milijuna Eu. Stvar je u tome da će domaći birokratizam i opet uništiti priliku ljudi da nešto ostvare, a time da ostvare i zemlji. Gomila nekakvih pravnika i pogotovo ekonomista - njih je najviše, to su kordoni - odlučuju o projektima za koje je potrebno isključivo tehničko - tehnološko znanje, ali i podloga u iskustvu. Oni to nemaju, imaju samo iskustvo piskarala koja jako dobro sastavljaju tablice i akte, bez praktične uporabe. Od njih ne očekujte boljitak ove zemlje.

VL
Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
12:42 26.05.2015.

Ta pomoć, međutim, ne može prikriti činjenicu kako je vlada nesposobna.

VL
Avatar wratnik
wratnik
12:45 26.05.2015.

Ima tu jos i nesto drugo, EU novac koji je za nas rezerviran bude strogo kontroliran, da nebi doslo do one potrosnje iz proslosti, kad je novac usmjeravan za socialni mir.

VL
Avatar demokracija
demokracija
13:45 26.05.2015.

ljig, ljig. Bi li poštovani dopisnik tako pisao da se HDZ-ovoj vladi oformi takva skupina? Kako može biti profesionalac s tako ulizičkim člankom?

VL
CI
cicibela
13:41 26.05.2015.

Zato Milanče ima američkog PR mađioničara kojeg plaća 2,3 milijuna kuna da mu popravi image. Nije sve ni u projektima.

VL
DU
Deleted user
09:04 27.05.2015.

Nije to naučilo raditi. Tko ne radi deset do dvanaest sati na dan, bez obzira što radio, ne zna raditi i nema volje zato. A ako od nekog iznosa kojim se barata faca ne može sebi osigurati neki postotak, nije niti zainteresiran da se to distribuira.

VL
IB
Ivan Basar
00:53 27.05.2015.

Ne slažem se u potpunosti, toćno je, nije stigma ali nije niti neki novi znak zaostajanja vlade. Vlada zaostaje već tri i pol godine, hrvatska Vlada nema smjer i nema niti cilj. To je fakat. Največa djela ove Vlade je bio onaj zakon o 'lex perkoviću' i natezanja kao u dječjem vrtiću sa EU i izjavom hrvatskog ministra: 'Ma šta će oni meni', i to ste, sinko dragi, potom sve polizali. Nakon odlaska tih dvoje na sud u München, od tada nije bilo više nikoje akcije ili poduhvata za Hrvatsku od vas političara. Gospodo, vi se vrtite u krugu. Jedni idu u London na čaj, predsjednik Vlade u Novi Zeland, ministar sa podrškom u Las Vegas, Predsjednik države u Kaliforniju, ministar zdravstva na skijanje sa državnim autom i državnim šoferom, ministrica u Čile, a Mesić u Azerbajdžan pa onda u Kinu. Da ne pričamo o lovu na lavove u Africi. Ćemu? Gospodo recite nam rezultat. Tragedija Hrvatske i hrvatske djece. Recite mi, nama, neki rezultat. Bilo gdje, bilo koji, a u EU nas niste uveli vi drugovi, to su bili, onaj iz zatvora i predsjednica vlade Jadranka Kosor. Gospođa, njemačka Kanzelarka odustaje, spremna pa odustaje, od dolaska u Hrvatsku na svečanost ulaska Hrvatske u EU, a Hrvatska EU-u pristupa, sa, za Hrvatsku pozitivnim dizanjem ruku u Parlamentu jedne stare EU članice. Tog trenutka, sa tim dizanjem ruku smo mi ušli u EU. Svečanost je bila par dana kasnije, a danas, Hrvatska Vlada 'gradi' termoelektranu u Istri, prodaje autoceste već neko duže vrijeme, hoda po cesti za u Vukovaru zapaliti svijeću i nezna kuda će i sa kim , svađe, ne samo na otoku Braču već i nakon dvadeset godina jedan mali pokušaj očistiti ono mjesto, puno stare cigle i govna, zaboravljeni ili ćuvani za krađu, Kupari. A Istra, pa to vladanje iz zatvora, Zagrebom ili jednom županijom, krivi ne krivi, ali . . . Hoćete da iznosim dalje, ćemu, da novine ovih dana pišo o djeci u Belom Manastiru i u Šibeniku da su gladni, da podsjetim na skidanje imena ulice Franjo Tuđman, da podsjetim na pljuvanja po stranci koja je veliki, možda i največi udio imala u tom ratu. Nemojmo zaboraviti sve one koji su tih godina iz ubjeđenja sve dali za Hrvatsku, i živote. Danas se pljuje po HDZ-u, stranci koja je dala sve za Hrvatsku, jednoj hrvatskoj stranci kojoj bi treblo reči hvala. Nemojmo pljuvati niti na SDP, niti na druge političke stranke, ali pogledajmo političare. Te umno siromašne kradljivce. Ostavimo HDZ, ostavimo SDP, ostavimo ih u miru kao i ovaj početni dolazak mladih političara u Metkoviću, u Omišu. HDZ nije krao, to su radili quazi političari, kradljivci, lakomisti. I isto tako ne samo iskorištavaoci SDP-a već i drugih svih partija, ali ne političke partije, već nekakovi partijaši, osobe bez karaktera. Država i narod može postati i opstati samo uz sposobnost i zdravog pogleda jednog političara koji je svjestan da je izabran, i da je izabran iz očekivanja naroda. Političari, sudstvo, suci, tko ste, gdje ste, i, da li ste toga svjesni tko ste i što ste.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.