Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi incident

Zbog pogreške HŽ-a lokomotiva zamalo udarila u obitelj u autu

Andrijin križ
Foto: Ilustracija: Tomislav Miletic/PIXSELL
06.08.2014.
u 19:56

Peteročlanu obitelj spasio je otac koji je na vrijeme zakočio i izbjegao vlak

Novi incident u HŽ-u. Peteročlana obitelj gotovo je stradala nakon što čuvar pružnog prijelaza M. B. (30) u subotu u 20.56 sati nije spustio rampu niti uključio svjetlosno-zvučne signale na pružnom prijelazu. U tom trenutku kroz kolodvor je prolazio putnički vlak 2109 koji je iz Zagreba išao u Novsku, a D. Š. (46) uz kojeg su u automobilu bili supruga (34) i troje djece, automobilom krenuo je preko pruge.

Radio oko pola godine

A onda mu se pred očima pojavio najgori mogući scenarij, ugledao je svjetla vlaka koji se približavao prijelazu. U posljednji je trenutak zakočio i izbjegao sigurnu nesreću. Ubrzo je reagirala i policija kako bi utvrdila okolnosti događaja i odgovornost čuvara pruge koji, kako neslužbeno doznajemo, na tom radnom mjestu radi oko pola godine. Prije toga, M. B. navodno je desetak godina radio u HŽ Cargu kao popisni vlakovođa. Otac mu više od 30 godina radi kao službenik na informacijama HŽ Putničkog prijevoza.

Udaljen s radnog mjesta

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, sudac istrage odredio je pritvor za M. B., a sumnjiče ga da je ugrozio promet i u opasnost doveo živote peteročlane obitelji, ali i putnika vlaka 2109. HŽ Infrastruktura zbog istrage koja je u tijeku samo se kratko očitovala.

- O tom izvanrednom događaju prometnik vlakova kolodvora Sesvete obavijestio je područnu prometnu operativu. Čuvar željezničko-cestovnog prijelaza odmah je udaljen s radnog mjesta do okončanja istražnog postupka - priopćili su u HŽ-u.

Slučaj koji je trenutačno u rukama Državnog odvjetništva, na sreću, nije jedan od 11 tragičnih slučajeva u kojima je na željezničko-cestovnim prijelazima prošle godine život izgubilo 11 ljudi, od čega je bilo petero vozača, tri suvozača, dva biciklista te jedan pješak.

>> Sudar auta i vlaka na prijelazu bez rampi prošao bez ozlijeđenih

>> Neosvijetljeni pružni prijelaz u Josipovcu uzeo još jedan život

Komentara 12

NE
neutron
16:28 06.08.2014.

HŽ je gomila nesposobnih lijenčina i korupcionaša, možda čak bez iznimke. To hrđavo željezo je godinama pijavica poreznih obveznika koja potkrada putnike osuđene putovati tim kvaziprijevoznim sredstvom.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
14:36 06.08.2014.

Ja sam se toga nagledao desetak puta (još prije 15 godina)...Kraj moje kuće u Remetincu je pruga ZG-ST...I bili su ljudi u kućici koji su spuštali i dizali rampu...Znalo se desiti da čuvar istrči vani a vlak prošao......Zaspao je....Poslije je ugrađena automatska signalizacija, a na na svakom braniku po dva trepćuća crvena svjetla....Sustav je učinkovit: kada lokomotiva pređe preko ugrađene "papučice" 300-400 m prije rampe za cca 40 sec je vlak na rampi....Rampa se diže kada je vlak iza rampe cca 100 ...Istina znalo se desiti da vlak prođe a rampa se ne diže...no onda mi zovemo policiju da regulira promet dok se ne popravi....

BU
bubili01
19:18 06.08.2014.

pa se ti vozi hz-om platis im da te ubiju ili ubiju nekog drugog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije