Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska kakvu trebamo
Povratak na članak

Nije se na vrijeme reagiralo na egzodus radnika

Marić: Unatoč Uljaniku i Petrokemiji moramo naći još prostora za rasterećenje gospodarstva.

Komentari 8

MI
midea
11:37 10.10.2018.

sve banke su sanirane novcem poreznih obveznika i nakon toga rasprodane za dva bijela i dva crna , privatizirane su nezakonito.... tada se sigurno niste bunili !

VL
DU
Deleted user
11:38 10.10.2018.

Da baš te vaše reforme.Onaj sa plaćom od 3000 kuna će dobiti 30 kuna a onaj sa 20 000 kuna oko 1000 kuna baš pravedno.Zašto nisu svi dobili povećanje od 200-300 kuna onda bi to bilo pravedno.Nije isto rast palće od 20% onome sa minimalnom plaćom i onome sa 20 000 kuna.To treba uskladiti.

VL
RI
rightside
12:35 10.10.2018.

niste vi UOPCE REAGIRALI..))) jer da jeste bila bi drugacija situacija,,ali ocito da se ne reagira ni na dogadaje u brodotrogiru,, vezano sa koncarom,, bas kao da je dogovoreno sve oko preuzimanja drzavne imovine u uljaniku od strane ids-a ii koncara,,))))) sta zasad, nije daleko od istine,,)))

VL
DA
Danijel2
19:45 22.11.2018.

Već dugo se njeguje kult hedonizma, nerada i lake zarade, ....birokracije. Bježanje od istine i zdrave logike. Ne(dovoljno) poštivanje znanja, inovacija i kvalitetnog rada.

VL
DU
Deleted user
19:57 01.12.2018.

Radnici su "marginalizirani" još davne 1995. godine, a ja mislim već početkom "privatizacije"! Još kada tu nadodamo kako svi Hrvati nisu isti pred "Zakonom", odnosno veliki broj mladih ljudi na ime boraca te onih koji borbe nisu ni vidjeli i čija djeca imaju prednost kod upisa na Fakultete, zapošljavanje u Javnim poduzećima, čak i unuci i djeca "partizana" koji, kako slušamo, imaju najviše penzije u Hrvatskoj, što bi to "Moglo zadržati mlade i sposobne, našim novcem školovane mlade ljude da odu iz Zemlje"? Treba tu nadodati da su to "obično naši najsposobniji mladi ljudi, jer su sigurni u svoje znanje i ne boje se odlaska" jer se ne boje svoga znanja", što više imate za pričati! Neka Vam rade tatini i mamini sinovi!

VL
DU
Deleted user
19:20 24.01.2019.

Pretvorba je uništila radničku klasu i sada su pre stari da bi se doškolovali!? Novi izazovi dolaze u Hrvatsku?! (U Kini umjesto spikera na TV-u, vijesti čita robot, recimo)? Gdje je tu Hrvatska, a ne možemo reći da nemamo mlade i školovane ljude? Rasterećenje gospodarstva "ne može se dešavati u Uljaniku, Rafinerijama već u golemom Administrativnom aparatu koji na žalost ima tendenciju rasta?! Tko to radi recimo u RWA, pa da prodaje jeftiniju struju od Elektroprivrede (Elektre)? Jesu li to sami uhljebi? Multipliciraju se radna mjesta u administraciju i idu toliko daleko, da neki radnici niti ne znaju što im je posao, jasno, tamo gdje rade? Pre strašne su to stvari!

VL
AR
Artukovic
11:22 10.10.2018.

Sta se desilo sa Uljanikom i 3. Majem....pa niko netrazi placu.Nema ih na tv-u.Vjerujem da su opet sanirani novcem poreznih obveznika.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.