Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Nije religija virus pa, kad se vjeroučitelj nakašlje, cijeli se razred obrati

Svima kojima vjeronauk u školi ide na živce paše nesposobnost države da uspostavi cjelovitost nastave i u koronauvjetima djeci koja ne idu na vjeronauk organizira boravak u drugim prostorima

Komentari 10

JA
Jania
12:06 17.09.2020.

Ne razumijem zašto nekima toliko ide na živce što tuđa djeca idu na vjeronauk. Svoju djecu odgajaju kako oni žele, ali bi uskratili isto pravo različitima od sebe. Vjeronauk je izborni predmet i tako treba ostati.

VL
Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
11:46 17.09.2020.

Svi imaju odličan iz vjeronauka. A da tijekom dvanaestogodišnjeg učenja vjeronauka nisu prihvatili osnovne stavove koje su dvanaest godina odlično izučavali prema objektivnim i neovisnim ocjenama školskih vjeroučitelja.

VL
NE
nemanatrag
11:21 17.09.2020.

Probajte u crkveni katekizam ugurati teoriju evolucije, kvantnu fiziku, teoriju struna.... po istoj logici je mjesto vjeronauka u školi....

VL
FT
fra.tetka
10:20 17.09.2020.

Država bi trebala konačno kazati popu pop a bobu bob te odstraniti religijsku ujdurmu iz javnosti. To bi odgovaralo i crkvi jer je ovako izložena medijskom linču i sprdnji.

VL
DU
Deleted user
07:58 18.09.2020.

Razlog što smeta vjeronauk u školi nije u mantri o sekularnoj državi, brizi za djecu ili neznanstvenosti. Razlog je, što ne vidim zašto srami reći, što neki vide problem u tome da budu dva vjeronauka u školi. Naime, nekima je teško prihvatiti da istovremeno na istom mjestu možeš učiti kako postoje 72 roda i muško i žensko stvori ih; da je pobačak civilizacijski doseg i da je on u suštini zlo; da je jedini onaj koji je postulirao Crowley "Do what though wilt" naspram učenja da postoje neki univerzalni zakoni itd. To je prvi i osnovni razlog zašto vjeronauk smeta, ostalo su finese. Što je najsmješnije jest da će onda upravo vjeronauk biti proglašen nepoželjnim jer tobože promovira jednoumlje, a u stvari su upravo ti koji ga pošto poto žele maknuti oni koji teško mogu podnijeti postojanje (još k tome izborne) alternative i kontraargumenata vlastitoj poziciji. Upravo oni kojima najviše smeta vjeronauk u školi i koji ga trpaju u ladicu indoktrinacije, jesu isti ti koji žele da škola bude mjesto indoktrinacije, ali one koja njima odgovara.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.