Kikiriki se povlači zbog mikotoksina, a dimljeni filet pastrve zbog Listerije monocytogenes
"Po uzorkovanju tijekom provedbe službene kontrole sanitarne inspekcije, zaprimljen je nalaz povećane količine mikotoksina u kikirikiju u ljusci- rinfuza, i proizvod nije prikladan za konzumaciju", navodi se u priopćenju
Komentari 3
TH
Filet pastrve se ne jede sirov, pa nije problem listerija, ali odakle kod nas ovoliko loseg kikirikija u ljusci ?!?!? Jos kod nas to jedu onako u prolazu da ne plate...
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Može li mi netko pojasniti nešto što mi nikada neće biti jasno? Naime, zašto se bilo koji proizvod pušta u distribuciju dok nije provedena kontrola njegove ispravnosti? Evo na primjer, ovaj je proizvod uzorkovan 19.11.2016. godine a informacija o njegovojj neispravnosti i nalog o povlačenju izdani su 01.12.2016. Koliko je tog proizvoda u međuvremenu prodano i na kraju i konzumirano. Zašto je rad tih inspekcija organiziran na taj način da se ljudi svjesno mogu trovati a sve samo u interesu krupnog kapitala i kako bi se njima izišlo u susret da imaju što manji trošak a na taj način i što veći profit.Molim logično objašnjenje.