Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GAF TJEDNA

Nije ništa naučio: Direktor Hrvatskog državnog arhiva opet novčano kažnjen

Zagreb: Dodjela Nagrade Vicko Andrić za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
11.06.2023.
u 08:38

Ovo mu ovo nije prvi put da plaća kaznu Povjerenstvu za spriječavanje sukoba intersa. Naime, 2018. godine kaznili su ga s osam tisuća kuna jer je propustio u propisanom roku dostaviti imovinsku karticu.

Ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva Dinko Čutura nije podnio imovinsku karticu od 2020. godine. Na posljednjoj sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa utvrđeno  je da je Čutura povrijedio Zakon o sprječavanju sukoba interesa jer nije po pisanom nalogu Povjerenstva podnio izvješće o imovinskom stanju povodom ponovnog imenovanja na dužnost ravnatelja Hrvatskog držanog arhiva.Stoga je HDZ-ovom doktoru znanosti Čuturi izrečena sankcija u iznosu 1990,84 eura na tri rate - Nisam stavio, stavit ću. Nek' me kazne, nemam što drugo za reći- kazao je za danas.hr Čutura. 

Da stvar oko Čutirinog ispunjavanje imovinske kartice bude još gora ovo mu ovo nije prvi put da plaća kaznu Povjerenstvu za spriječavanje sukoba interEsa. Naime, 2018. godine kaznili su ga s osam tisuća kuna jer je propustio u propisanom roku dostaviti imovinsku karticu. Istodobno je primao naknadu za članstvo u Upravnom odboru udruge Autoklub Siget, koju nije smio primati.

POVEZANI ČLANCI:

Čutura ni tad to nije baš uzdrmalo i nije nučio ništa iz prethodnog slučaja  jer me se isto dogodilo Isto mu se dogodilo i 2021. godine. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ga je tada kaznilo s novčanom kaznom u iznosu od 4000 kuna zbog neusklađenosti primanja u imovinskoj kartici, s obzirom na to da nije naveo primitak honorara u iznosu nešto većem od 110.000 kuna.

>> VIDEO Opasno područje puno minskih polja koje Ukrajinci moraju proći u protuofenzivi

Komentara 8

22
224
10:06 11.06.2023.

Zanimljivi (čitaj providni) su razlozi za ovu hajku. Naime za lakše razumjevanje ove "istrage" (čitaj bedastoće) dovoljno je potražiti video na "joutbe" sa promocije knjige Stjepana Loze, "Homogena Srbija" na kojoj je svoj osvrt imao i gospodin Čutura i "sveve će se vam se kazati" .....Jednostavno , drugovi nikada ne opraštaju i sa zadrškom se svete...

Avatar FrenkiNino
FrenkiNino
10:57 11.06.2023.

Ma bu čim dođe sebi

PR
pritiskovic
12:06 11.06.2023.

Uhljeb za sva vremena ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije