Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Nije ministar, ali traži VIP tretman u avionu

Naslovnica
Foto: VL
1/2
19.11.2014.
u 00:01

Dragan Korolija Marinić posebno provođenje na aerodromu tražio je na povratku iz Beča u 20.30 sati pa teško da mu se žurilo zbog posla

Pomoćnik ministra zdravlja dr. Dragan Korolija Marinić na službenom putovanju koristio se VIP uslugom u zračnoj luci Pleso, što je Ministarstvo zdravlja, odnosno porezni obveznici, platilo 909 kuna iako pomoćnik Siniše Varge na takav poseban, ministarski tretman nema pravo. Ministarstvo zdravlja Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb poslalo je zahtjev za “korištenje usluge organizacije brzog prolaska kroz putnički terminal od strane tvrtke Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske”.

Posebni tretman 4 puta

Međutim, Ministarstvo nije tvrtka te je pomoćnik ministra zdravlja javni službenik koji prema nadležnoj odluci Vlade ima pravo na korištenje zrakoplovne putničke karte ekonomskog razreda. Poseban VIP tretman kojim se koristio dr. Dragan Korolija Marinić nije definiran za njegovu funkciju pomoćnika ministra koja ga Vladinom odlukom rangira u treću skupinu državnih službenika, čime za službena putovanja ima spomenuto pravo na ekonomsku klasu u avioprijevozu.

Kako su nam poseban tretman ministrovog pomoćnika komentirali iz Ministarstva zdravlja te gdje je sve putovao dr. Dragan Korolija Marinić čitajte u izdanju Večernjeg lista od srijede

>> Dr. Korolija Marinić izabran ilegalno, a ostat će šef bolnice

Foto: VLm

Komentara 16

Avatar tkozna
tkozna
22:17 18.11.2014.

Ja bih mu dao sut u but. Neka leti van.

PS
Privatni sektor
22:44 18.11.2014.

Egocentricni bolesnici...treba im dati motiku u ruke i nogu u dupe

GO
google385
23:17 18.11.2014.

nesto Nam ministri zdravlja I njihovi pomocnici cesto putuju I trove novce poreznih obaveznika zaustavimo to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije