Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUD POTVRDIO

Dr. Korolija Marinić izabran ilegalno, a ostat će šef bolnice

dragan korolija marinić
Igor Kralj/PIXSELL
Autor
Sonja Hoffman
16.03.2013.
u 15:40

Tužba se zasnivala na tvrdnji da je nezakonito mijenjan statut bolnice kako bi se izabralo sadašnjeg ravnatelja

Nakon što su se lani u srpnju liječnici KB-a Dubrava žalili na neregularnosti pri izboru ravnatelja dr. Dragana Korolije Marinića, kirurga KBC-a Zagreb, ovaj je tjedan završena glavna rasprava na sudu na kojoj je, kaže tužitelj dr. Anđelko Korušić, potvrđena nezakonitost izbora. U tužbi se tvrdilo da, za razliku od drugih dvaju kandidata, dr. Anđelka Korušića ili dr. Marka Banića, Korolija Marinić po statutu bolnice nije imao uvjete za sudjelovanje u natječaju te da je, kako bi ipak bio izabran, Upravno vijeće bolnice nezakonito izmijenilo statut ustanove.

– Sudac je priznao stari statut bolnice te Koroliji Mariniću ponudio da donese dokaz kako je u trenutku izbora za ravnatelja bolnice ispunjavao uvjet da ima znanstveno nastavno zvanje. Druga strana takvu dokumentaciju nije imala – rekao je dr. Korušić.

A i ravnatelj dr. Dragan Korolija Marinić potvrdio je završetak glavne rasprave.

– Kada stigne presuda, slijedi žalba – prokomentirao je dr. Korolija Marinić.

Unatoč presudi, doznajemo, Korolija Marinić ostat će čelni čovjek KB-a Dubrava. Naime, i ta je bolnica zatražila sanaciju od Ministarstva zdravlja pa će ga država, nakon što dužnosti razriješi Upravno vijeće bolnice i ravnatelja, ponovno imenovati za predsjednika sanacijskog vijeća.

Imenovanja sanacijskih vijeća bolnica očekuju se za dva tjedna kada će, priča se, većina ravnatelja čije su ustanove poslovale s gubitkom biti smijenjena. Sanacija bi također trebala početi za 15-ak dana. Iako je za to u proračunu osigurana milijarda kuna iz izvora bliskih ministarstvu doznajemo da se intenzivno pregovara o kreditima iz kojih bi se taj novac namaknuo.

>> Uz Paladina, kandidati za šefa KBC-a Zagreb Giljević i Korolija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije