Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nije ju vidio, ali je osjetio ugriz: Muškarca ugrizao poskok kod Imotskog

Muškarca (81) je zmija ugrizla u četvrtak oko 12 sati u Ivanbegovini i to je prvi ovogodišnji ugriz poskoka u Imotskom i okolici.
25. svibnja 2019. u 10:49 3 komentara 4478 prikaza
Poskok
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

U niskom raslinju ispred svoje kuće čovjek je osjetio ubod u području desnog gležnja. Kako je odmah nastao otok i krvni podljev, posumnjao je da se radi o ugrizu poskoka, iako samu zmiju nije vidio, piše 24 sata. 

Poskok HRVATSKA IMA 3 OTROVNICE Što prvo učiniti ako vas zmija ugrize. Ne smijete ih ubiti ili hvatati ni nakon ugriza

Stigla je Hitna pomoć, a kako su i oni posumnjali na poskoka, muškarac je prebačen na Hitni prijam Klinike za infektologiju KBC-a Split. Tamo je definitivno utvrđeno da se radi o ugrizu poskoka i 81-godišnjak je dobio svu potrebnu terapiju, rekao je za Slobodnu Dalmaciju dr. Boris Lukšić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split.

Zmija davi trenera NOĆNA MORA Užas na predstavi: Golemi udav zadavio svog trenera usred cirkuske točke

Muškarca (81) je zmija ugrizla u četvrtak oko 12 sati u Ivanbegovini i to je prvi ovogodišnji ugriz poskoka u Imotskom i okolici. Ugrizeni muškarac zadržan je na liječenju i osjeća se dobro.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • fefellerunt:

    Kada će se već izmjeniti nakaradni zakon kojim se ne smiju ubijati zmije otrovnice (izuzev planinskog žutokruga ), "posao" poskoka i riđovke isto tako mogu dobro obaviti bjelouške, bjelice , a otrovnice se sigurno neće istrjebiti. Promjena klime izuzetno pogoduje ... prikaži još! zmijama ( kratke zime) , te sam uvjeren da je njihov broj znatno veći nego prije 30 godina , pogotovo đšto je sve manje njihovih prirodnih neprijatelja . To što nije znatno veći broj ugriza otrovnica je samo zbog znatnog smanjenja ruralnog stanovništva

  • Avatar Robinzon
    Robinzon:

    Znam nekog Luku iz Imotskog. Ako njega slučajno ugrize poskok, poskok će se otrovati.