Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nije izglasan proračun za 2019. godinu, Ilok ide na prijevremene izbore

Nije me sve ovo iznenadilo jer je njima jedini cilj srušiti mene s mjesta gradonačelnice, rekla je gradonačelnica Iloka Marina Budimir
29. prosinca 2018. u 10:23 1 komentara 904 prikaza
Marina Budimir
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Iako je i prije nekoliko dana sve upućivalo na to od sinoć se i službeno zna kako će građani Iloka na prijevremene izbore za Gradsko vijeće. Razlog tome je što Gradsko vijeće nije usvojilo prijedlog proračuna gradonačelnice Iloka Marine Budimir za 2019. godinu.

Ilok Odlučili Iločki HDZ neće podržati gradski proračun za 2019.

Na prošloj sjednici prijedlog je većinom glasova vijećnika HDZ-a, SDP-a i HSS-a odbijen dok se za sinoć sazvana sjednica Gradskog vijeća nije održala radi nedostatka kvoruma. Naime, u predviđeno vrijeme za održavanje sjednice pojavili su se nezavisni vijećnici i vijećnik HSP AS dok vijećnika HDZ-a, SDP-a i HSS-a nije bilo. 

sabor Bačić uzvratio Bernardiću: 'Nije vam bilo gadljivo koruptivno podržavanje proračuna'

- Nije me sve ovo iznenadilo jer je njima jedini cilj srušiti mene s mjesta gradonačelnice. Vijećnici koji na prošloj sjednici nisu podržali proračun, i koji nisu imali niti jedan amandman ističući kako o njemu uopće ne žele razgovarati, nisu se pojavili. Ovim činom pokazali su kako im nije cilj raditi za boljitak Iloka - rekla je gradonačelnica Iloka Marina Budimir.

Sjednica Sabora BURNO U SABORU Sabor većinom glasova donio proračun za 2019. godinu

Dodala je kako joj je sve od ranije jasno ali i da je nakon prošle sjednice Gradskoga vijeća, na kojoj nije prošao proračun, željela da do kraja godine se održi još jedna sjednica na kojoj bi jedina točka dnevnog reda bila usvajanje proračuna za 2019. godinu. Pojasnila je kako je Grad isplatio sva svoja dugovanja te da je pred Ilokom bila godina koja bi se u svakom smislu mogla nazvati razvojnom. Napominje i kako će se sada svi morati prilagoditi novoj situaciji te da će radi raspuštanja Gradskog vijeća i novih izbora mnogi planirani projekti biti zakočeni. 

Pogledajte video: Mostovci napustili sabornicu

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • vlatko.kubica@gmail.com:

    Oni koji žele "rušiti"grdonačelicu rade svjesno protiv građana grada Iloka a ne samo protiv gradonačelnice.Pametnom dosta!