Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOZAČ KAMIONA

Nije htio platiti vinjetu u Sloveniji pa ga sad dočekala visoka kazna

Ilustracija
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
03.01.2022.
u 11:11

Presudom je potvrđeno kako je za izvršenje kazne nadležan Općinski sud u Koprivnici, a sutkinja Dubravka Miloloža na raspravi je potvrdila kako je inozemna odluka suda pravomoćna i da u njoj postoje svi propisani uvjeti za njeno priznanje

Vozač (55) kamiona iz Herešina kod Koprivnice kažnjen je s visokih 800 eura zbog prometnog prekršaja koji je 14. srpnja prošle godine skrivio u Sloveniji.

On je kažnjen temeljem zakona o pravosudnoj suradnji s državama članicama Europske unije, a kako se navodi u presudi Prekršajnog odjela koprivničkog Općinskog suda, 55-godišnjak je osuđen na zahtjev slovenskog Okrajnog Sodišča u Celju zbog prometnog prekršaja neplaćanja cestarine.

Muškarac je pokušao izbjeći plaćanje vinjete, no sada mora platiti višestruko veći iznos. Presudom je potvrđeno kako je za izvršenje kazne nadležan Općinski sud u Koprivnici, a sutkinja Dubravka Miloloža na raspravi je potvrdila kako je inozemna odluka suda pravomoćna i da u njoj postoje svi propisani uvjeti za njeno priznanje. Kako je navedeno, zakonom su određeni posebni uvjeti kada naš sud ne mora priznati presudu stranog suda države Europske unije, no u presudi vozaču iz Herešina nisu pronađene takve okolnosti, piše Podravski list.

Pogledajte i video: Slovenija uvela novo prometno pravilo, kazna za prekršitelje iznosi 300 eura

Ključne riječi

Komentara 2

PV
prcko.vitamincic
14:01 03.01.2022.

Kakvoj pravosudnoj suradnji s državama članicama Europske unije? A gdje onda kazna za istragu USKOK-a protiv Sanadera zbog primanja mita od 10 milijuna eura od predsjednika Uprave MOL-a Zsolta Hernadija za protuuslugu omogućavanja preuzimanja upravljačkih prava u INA-i. Mađarska jee dio EU ili nije? E moj narode.

TI
tico123
11:35 03.01.2022.

pa tako i treba jer zakon se mora poštivati ali tako bi inaši trebali slovence globiti a hvala bogu ima ih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije