Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
postoje trikovi

Nije dovoljno samo staklo: Očistiti auto od snijega je važno iz više razloga, a možete dobiti i kaznu

Osijek: Snježne ''radosti'' najviše iskusili vozači koji su morali očistiti svoje automobile
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/4
18.01.2024.
u 21:46

Snijeg se najbolje čisti metlom, no brojni na društvenim mrežama dijele domišljate načine kojima si mogu ubrzati tu proceduru

S dolaskom puno hladnijeg i padalinama obilnijeg vremena koje se najavljuje posljednjih dana, brojne bi uskoro u jutarnjim satima mogao dočekati automobil ''zatrpan'' snijegom i ledom. Iako bi brojni radije to samo zanemarili, važno je posvetiti kratko vrijeme temeljitom čišćenju koje se, ako se ne obavi kako treba, može rezultirati u najmanju ruku i kaznom policije. 

Nije dovoljno očistiti stakla na automobilima, ili samo vjetrobransko staklo, navodi Auto Start koji je objasnio i posljedice do kojih bi takvo čišćenje automobila moglo dovesti. Ono najvažnije, ako snijeg ostane na poklopcu motora i na krovu, velika je mogućnost da će pasti na stakla i otežati vožnju vama, ali i drugim vozačima u prometu, a potencijalno dovesti i do nesreće

Osim toga, važno je očistiti snijeg i zbog senzora na automobilima. Ako senzori ne rade, navodi medij, niti sigurnosni sustavi novijih modela neće pravilno obavljati svoj posao. Zakon o sigurnosti na cestama također nalaže temeljito čišćenje snijega s automobila, navodeći kako će kaznu od čak 130 eura dobiti svatko tko se ogluši na tu odredbu. 

Bez kompliciranja, snijeg se najbolje čisti metlom, no brojni na društvenim mrežama dijele domišljate načine kojima si mogu ubrzati tu proceduru. Primjerice, ako vam se na automobilu nalazi suhi snijeg, maknuti ga možete i - puhačem za lišće.   

@614lyfe Top 4 ways to clean snow off the car #lifehacks #car #satisfying ♬ Christmas Is Coming - DM Production

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije