Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo izdalo upute:
Povratak na članak

'Nije dobro da se učenika previše optereti ili da se poučavanje prebacuje posredno na roditelja'

Nastava na daljinu, ističe MZO, ne podrazumijeva da učenici samo čitaju udžbenik i rješavaju zadatke po uputama nastavnika, odnosno ne smije se svesti na to da učenici uče potpuno samostalno, a da im nastavnik ne objasni kontekst.

Komentari 5

VL
vlatx
00:06 28.03.2020.

Uh, ova se ministrica i njezina svita baš i nisu snašli u ovoj ali ni u onoj prošloj (štrajk) kriznoj situaciji. Većina učitelja i profesora rade na svojim privatnim računalima i svojim privatnim internet vezama koje baš i nisu adekvatnee za ono što se od njih očekuje. Također i sama djeca rade većinom na svojim računalima i tabletima a ni jedni ni drugi nemaju neku podlogu tj. pripremu za rad sa digitalnim sadržajem. Sada se navrat na nos organizirao školski tv program za koji nitko nema plan i program pa se ne može adekvatno pripremiti. Zato se ministarstvo lijepo ogradilo i sve prebacilo na učitelje i profesore ali i na samu djecu. Na žalost kriva predodžba o super pametnoj djeci dolazi sada do izražaja jer se otkrilo da se djeca odlično snalaze u igricama i gledanju "čudnog" video sadržaja od samog snalaženja u radu na računalu. Situacija je takva kakva je ali nije u redu od ministarstva objavljivati neke preporuke i pametovati u ova krizna i teška vremena.

VL
HA
Hanok
15:29 27.03.2020.

Ove nastave na daljini su bezveze. Hrpa web stranice gdje djeca moraju sami tražiti sadržaj za učenje. Moš misliti da budu sami disiplirani bez roditelje.

VL
ST
sttipe
12:32 27.03.2020.

Kad se zbog raznih razloga godinu dana ne ide na posao, ko to more platit?? Dica, naravno. Rezultat dođe malo kasnije, kad dica završe u Irskoj.. Opet neka svemirska ravnoteža... Važno je ditetu objasnit da od toga svega u životu malo šta stvarno triba, da dite ne trpi psihološki pritisak, zbog svega. Ako mu škola ništa ne da, da mu bar ne uzima!!!

VL
SI
sisavac
13:54 27.03.2020.

pa kad već djecu 25 godina svako malo oslobađamo obveza i gradiva, kad smo taj minimum znanja doveli do skoro nule, ajmo onda i totalno maknuti ocjenjivanje, jer je to u neku ruku diskriminacija, svi su isti, a nečija sposobnost ne smij nekome manje sposobnome biti ograničenje ili izvor kompleksa. čemu da djeca uopće išta i uče, 'nedajbože' i nauče, što će im to, kad su oni rođeni sposobni, pametni, samo trebaju fizički izrasti... svaku misaonu aktivnost, naročito logičku, treba ukloniti, jer očito šteti. i prestanimo uopće objavljivati podatke o većoj smrtnosti debelih, jer je i to jedan oblik diskriminacije, ajmo to proglasiti normalnim stanjem.. i nemojmo u statistikama navoditi razlog smrti taj i taj, čemu... ljudi koji se za ništa ne moraju napregnuti niti potruditi imaju jedan problem. oni se ne razvijaju, a kad bi trebali potegnuti, ne mogu, ne znaju, nesposobni su. nakon što dalmatinci rasprodaju sve što ima interes, trebat će raditi. a onda će zazivati državu. tako mi djecu odgajamo. nemoj ti, ja ti budem.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.