Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stari grijesi

Nije bilo čvrstih dokaza da su Krojf, Šošo i Botica iznuđivali poduzetnika

Krojf
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
24.04.2014.
u 15:30

Prema optužnici, sve se događalo u svibnju 2004. kada je trojka zbog navodnog duga smrću prijetila Nenadu Skejiću

Nakon što ga je u siječnju Vrhovni sud pravomoćno oslobodio optužbi za poticanje i pomaganje u dva ubojstva, iz 1990. i 1997. Miljenko Žaja Krojf i na Općinskom sudu u Šibeniku oslobođen je optužbi. Doduše, ta je presuda zasad nepravomoćna, a Krojf se teretio da je u svibnju 2004. iznuđivao poduzetnika Nenada Skejića iz Rogoznice.

Uz Krojfa, oslobađajuća presuda izrečena je i njegovim suoptuženicima, Siniši Šoši i Tončiju Botici, a prema optužnici, njih su trojica na sastanku u slastičarnici u Marini Frapa u Rogoznici smrću prijetili Skejiću i njegovoj obitelji. Povod tome bio je navodni Skejićev dug od oko 200.000 dolara Botici, s kojim je Skejić svojedobno bio u poslovnom odnosu. Kako su taj dug u međuvremenu preuzeli Krojf i Šošo jer je Botica bio Krojfov dužnik, natjerali su Skejića da im na ime duga preda automobil chevrolet blazer.

Nekoliko dana poslije, tvrdi tužiteljstvo, Skejić je Žaji trebao predati još dva vrijedna automobila, no u strahu za svoj i život obitelji, Skejić je o svemu obavijestio policiju pa su nakon primopredaje chevroleta optuženi završili u pritvoru. Tužiteljstvo je tvrdilo da su Žaja i Šošo, na poziv Botice, čak iz Zagreba došli u Rogoznicu radi naplate duga, a tijekom pretrage automobila pronađeni su pištolj i revolver sa streljivom.

Suđenje se oteglo na gotovo deset godina, rasprave su isprva odgađane uglavnom zbog Krojfova lošeg zdravstvenog stanja, poslije i zbog promjene nekoliko sudaca u predmetu. Odvjetnik Velimir Došen, Žajin branitelj, kazao je da je očekivao oslobađajuću presudu jer prijetnji i iznuđivanja nije bilo, što su, tvrdi, dajući iskaze u postupku, potvrdili brojni svjedoci sastanka u Rogoznici. Tužiteljstvo će se najvjerojatnije žaliti na presudu.

>> Miljenko Žaja Krojf izbjegao robiju jer nije bio na sudu!

>> Krojf tvrdi: "Veze nemam s kokom u Brazilu"

Komentara 1

MD
mara-danda
20:52 24.04.2014.

ha ha ha.... tko ovo moze komentirati... sprdnja od policije suda tuziteljsva ... jednom rijecu sprdacina od drzave............ drzave............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije