Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠVICARAC I NORVEŽANIN

Haaški sud imenovao nove predstavnike Hrvatske i Slovenije u arbitražnom postupku

Zoran Milanović i Miro Cerar
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
25.09.2015.
u 13:23

Hrvatskog predstavnika Budislava Vukasa zamijenit će Švicarac Nicolas Michel, a slovenskog Jerneja Sekolca Norvežanin Rolf Einar Fife

Stalni arbitražni sud u Haagu danas je imenovao nove suce koji će u arbitražnom postupku predstavljati Hrvatsku i Sloveniju.

Hrvatskog predstavnika Budislava Vukasa zamijenit će Švicarac Nicolas Michel, a slovenskog Jerneja Sekolca Norvežanin Rolf Einar FifeMichel je stalni profesor međunarodnog prava na Institutu za međunarodne i razvojne studije u Ženevi, a Fife od 2014. obnaša dužnost veleposlanika Norveške u Francuskoj.

- Europska komisija primila je na znanje jutrošnju objavu Arbitražnog suda o imenovanju dvoje novih arbitara. Komisija je uzastopno naglašava da podržava i ohrabruje dijalog između dviju strana kako bi pronašle zajedničko rješenje - komentirao je uime EK glasnogovornik Daniel Rosario. 

>> Pusić s potpredsjednikom EK: Nastavak arbitražnog postupka je nemoguć i neodrživ

>> Cerar o arbitraži: Imamo mnogo istomišljenika koji smatraju da hrvatska odluka nije prihvatljiva

Komentara 17

OK
okus
12:32 25.09.2015.

Hrvatska je istupila iz postupka.

DU
Deleted user
12:41 25.09.2015.

Očekivan, ali najviše nepovoljan scenarij za RH! Sada ćemo izgledno morati pobijati presudu arb. vijeća - što je kompleksan i vrlo dugotrajan postupak. Zahvalite "inovativnom" pristupu Jadranke Kosor, koju ne samo ženske revije uzdizale u nebo jer se pokazala kao "ledolomac" u odnosima sa SLO. Još više čudi što je dobila 2/3 u Sabornici za taj iz daj nički čin! Zaključno, honorari su golemi, arb. vijeće perpetuira dalje taj proces - nitko ne haje za RH... To će biti muka ježeva kasnije pobijati!

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
13:09 25.09.2015.

hahahaahh Svicarac i norvezanin ce odlucivat o nama..ahahahhahah i ovi su PUKLI u Haagu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije