Naslovnica Vijesti Hrvatska

Haaški sud imenovao nove predstavnike Hrvatske i Slovenije u arbitražnom postupku

Hrvatskog predstavnika Budislava Vukasa zamijenit će Švicarac Nicolas Michel, a slovenskog Jerneja Sekolca Norvežanin Rolf Einar Fife
25. rujna 2015. u 13:23 17 komentara 912 prikaza
Zoran Milanović i Miro Cerar
Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Stalni arbitražni sud u Haagu danas je imenovao nove suce koji će u arbitražnom postupku predstavljati Hrvatsku i Sloveniju.

Hrvatskog predstavnika Budislava Vukasa zamijenit će Švicarac Nicolas Michel, a slovenskog Jerneja Sekolca Norvežanin Rolf Einar FifeMichel je stalni profesor međunarodnog prava na Institutu za međunarodne i razvojne studije u Ženevi, a Fife od 2014. obnaša dužnost veleposlanika Norveške u Francuskoj.

- Europska komisija primila je na znanje jutrošnju objavu Arbitražnog suda o imenovanju dvoje novih arbitara. Komisija je uzastopno naglašava da podržava i ohrabruje dijalog između dviju strana kako bi pronašle zajedničko rješenje - komentirao je uime EK glasnogovornik Daniel Rosario. 

>> Pusić s potpredsjednikom EK: Nastavak arbitražnog postupka je nemoguć i neodrživ

>> Cerar o arbitraži: Imamo mnogo istomišljenika koji smatraju da hrvatska odluka nije prihvatljiva

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
 • okus:

  Hrvatska je istupila iz postupka.

 • mikrogrizzly:

  Očekivan, ali najviše nepovoljan scenarij za RH! Sada ćemo izgledno morati pobijati presudu arb. vijeća - što je kompleksan i vrlo dugotrajan postupak. Zahvalite "inovativnom" pristupu Jadranke Kosor, koju ne samo ženske revije uzdizale u nebo jer se pokazala kao ... prikaži još! "ledolomac" u odnosima sa SLO. Još više čudi što je dobila 2/3 u Sabornici za taj iz daj nički čin! Zaključno, honorari su golemi, arb. vijeće perpetuira dalje taj proces - nitko ne haje za RH... To će biti muka ježeva kasnije pobijati!

 • Avatar Pipl mus tras as
  Pipl mus tras as:

  hahahaahh Svicarac i norvezanin ce odlucivat o nama..ahahahhahah i ovi su PUKLI u Haagu..