Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokument CIA-e
Povratak na članak

Saveznici su 1947. znali gdje se krije Ante Pavelić, ali ga nisu htjeli uhititi

Pukovnik G. F. Blunda u izvješću opisuje jalove planove saveznika

Komentari 161

AJ
ajmo
09:27 24.04.2014.

A to je zato što su Saveznici razoružali domobrane i razoružanu vojsku predali partizanima a ovi ih odmah bez suđenja pobili . Junačine a dok su imali oružje u rukama slavni partizančine nisu prismrdili na kilometar do kolone za Blajburg. E zato nisu uhitili Pavelića . Ključna riječ je suđenje i dokazivanje krivnje.

VL
TA
tamanitelj
09:47 24.04.2014.

Ne vidim razlog za uhićenje pa nije on ubijao saveznike ,zna se koga je ubijao

VL
Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
10:53 24.04.2014.

Misa za ubijene Domobrane održana u Dobranjama kod Cista Provo 136 pobijeni Domobrana,regularne Hrvatske vojske,od strane partizana.Među ubijenim Domobranima je i 25 Domobrana iz Ljubuškog.

VL
Avatar una12
una12
09:33 24.04.2014.

Zasto bi ga uhitili, kad nisu ni naciste od kojih su imali neke korist. Svako, tko je bio protiv komunizma onda, dobro je prosao i njemu su gledali kroz prste.

VL
DU
Deleted user
10:07 24.04.2014.

Mnogi smo ucili da je Pavelic pobjegao sa nekoliko sanduka zlata.Sada znamo da da je u Austriji bio pod kontrolom amerikanaca,pa se postavlja normalno pitanje gdje je zavrsilo zlato,i jeli ga uopce bilo?

VL
KR
kristov
10:02 24.04.2014.

Reviziju povijesti tražimo, ne želimo ponavljanje, a niti budućnost utemeljenoj na laži!! Ma koliko se opirala žgadija i njihovi klonovi, REVIZIJA mora staviti stvari na svoje mjesto, a nama donijeti konačni mir i temelj za razvitak!

VL
DU
Deleted user
09:33 24.04.2014.

Malo koja zemlja u EU ima toliko rupa i nepoznanica o svojoj povijesti kao Hrvatska.Skoro svaki dan otkrivamo nesto novo iz nase povijesti ,sto je dokaz vise da jos za dugo necemo zatvoriti knjigu drugog svjetskog rata.

VL
Avatar Topgen
Topgen
10:19 24.04.2014.

Ovo je bilo prije 67 godina . A sto cemo sutra jesti ?

VL
HA
hajduk1966
09:42 24.04.2014.

Ocito je cilj teksta opet napasti katolicku crkvu,ne vidim drugi razlog za pisanje ovog teksta koje nemora imati nikakvu vezu s istinom jer u to doba su se krili mnogi i nikako pod pravim imenom,stvarno neprofesionalno

VL
DU
Deleted user
10:23 24.04.2014.

zasto bi amerikanci hapsili pavelica, on je u dobroj vjeri i po svim pravilima ratovanja naredio predaju vojske zapadnim saveznicima, ostalo je njihova sramota, doduse, ne americka nego engleska

VL
Avatar Ero s ovoga svijeta
Ero s ovoga svijeta
10:49 24.04.2014.

Englezima Pavelić nije toliko značio koliko da razoružaju Hrvatsku vojsku i pobiju ih

VL
TR
Trajkovski
11:32 24.04.2014.

Pa mogli ste i staviti taj izvještaj pa da ga svi vidimo... Članak inače izgleda kao prijevod 215. stranice knjige am. povjesničara Breitmana "Američki obavještajci i nacisti" iz davne 2004 (google books). Naravno, možete samo pogoditi izvor nove "senzacije" - pred par dana portal Inserbia na engleskom (google)...

VL
EL
Elle25
09:51 24.04.2014.

Eto, ja mislim da je i onaj Džingis-kan bio do svoje dvadesete godine skriven u Vatikanu i tamo bio obučen kako da osvoji svijet i nakon izlaska je krenuo u pohod. Isto tako mislim da su svi čudaci skrivani iliili odgajani u Vatikanu, to mora biti tako jer kako drugačije objasniti da je to zločinački tim ... eto, ja ću probat razmisliti tko bi još mogao biti skrivan od Vatikana, pa ću vam dojaviti ...može?

VL
DR
dragica949
10:46 24.04.2014.

Koga to zanima,kome je to važno.Samo da se širi jaz i mržnja među ljudima,da su podjele među nama sve dublj i veče.Prošlo je od tada više od 65 godina, a mi o 2.svjetskom ratu govorimo kao da je dio prekjučer.Svako od nas ima nekog u široj ili užoj obitelji,koji je stradao u ratu.Hajde okrenimo se naprijed,prema budućnosti naše djece i naše unučadi, a povjest ostavimo povjesničarima.A Ante Pavelića na naslovnici daje krasnu sliku o Hrvatskoj,u zemljama EU.Izgleda da se mediji natječu u namjernom prikazivanju Hrvatske kao siromašne,zaostale ,fašistoidne balkanske zemlje,dok su zemlje iz kojih potječu vlasnici medija,kulturne i civilizirane.O nama se namjerno govori kao o divlji balkanskim plemenima,za koja nije ni završio 2.svjetski rat.

VL
Avatar kamenjar
kamenjar
17:08 24.04.2014.

gledam tko je autorica ovog teksta čini mi se da je bila mlada za pohađanje nastave u kumrovcu ,,,,,,,

VL
CO
coolman
13:18 24.04.2014.

Nisam simpatizer Pavelića niti NDH, ali nešto mi je nelogično u ovome članku. Dali je Pavelić optužen za ratne zloćine od strane SAVEZNIKA, ne od strane naših crvenih kmera nego od strane saveznika? Saveznici su održali niz suđenja optuženima zaa r.z. nakon drugoga svjetskoga rata, pa ne vidim koje bi to privilegije uživao Pavelič. Mislim da bi bio bez pardona uhapšen da je optužen za r.z. . Saveznici su dopustili mnogim ljudima da pobjegnu pred nezapamćenim terorom i krvožednošću crvenih kmera , koji su sebe nazivali Partizani, a katolička crkva je djelomično osiguravala logistiku.

VL
AG
Agricola
15:39 24.04.2014.

Pa i do sad je svakom tko ima imalo mozga koji je otporan na komunističku propagandu bilo jasno da cijeli taj slučaj nije tako jednodimenzionalan kao što ga naši komunisti žele prikazati. Jer dobro netko reče, i Bugarska, Francuska, Mađarska, Finska, Norveška, Srbija i još pregršt zemalja imale su pronacističke i kvinsliške vlade ali danas se to nikome osim Hrvatske ne nabija na nos. OPsim toga, svi takvi su dobili ime po Norvežaninu Quislingu, pa se govorilo da je Petain francuski Quisling, da je Nedić srpski Quisling, da je Pavelić hrvatski Quisling a nitko nije rekao za Quislinga da je norveški Pavelić. Prema tome molim drugove da nas oslobode mitomanije kojoj je jedini cilj nabijanje zločinačkog i genocidnog kompleksa čitavom hrvatskom narodu, bez obzira je li riječ i Jasenovcu, Aleksnadri Zec, Šaranovoj jami ili nekom drugom mitu koji je u svađi s elementarnim zdravim razumom.

VL
Avatar kamenjar
kamenjar
16:17 24.04.2014.

gdje ste poznavaoci poglavnika da vas čujem

VL
PE
pejok
12:48 24.04.2014.

Ciji saveznici, komunistickim zlocincima lopovima koljacima i ludjacima biti saveznik.A opet sto bih komunisti prljavci traljavci prosjaci i svaki smrdljvci jos i sad slavili oslobodjenje jugoslavije da nije bilo saveznika. Nebih oni nikad predali partizanima hrvatsku vojsku da nije Josipp Broz bio Amerikanac pa su mu vjerovali na rijec, nisu oni znali da je i on u medju vremenu postao kurvin sin. A posto je hrvatska vojska imala lijepa odijela zato su ih odrpanci prvo skidali do gola oblacili cak i njihovo donje rublje bila im draga ustaska odora sa mendokrakom

VL
KA
kantaLJUBAVI
17:37 24.04.2014.

Jel to Pupovac daje direktive kako se ovdje adiministrira Portal? Ili mozda onaj abolirani bradati pobunjenik Stanimirovic?

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.