Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekonomisti ravnodušni prema rekonstrukciji
Povratak na članak

Ni najbolji ministri ne mogu učiniti ništa sve dok država ne postane jeftinija

Vodeći gospodarstvenici i ekonomisti ravnodušni prema rekonstrukciji u Vladi i smatraju da treba ukidati općine, smanjiti javnu upravu, pojeftiniti zdravstvo

Komentari 16

NO
nonasur
09:05 12.06.2014.

Tako je - sve dok mi vlade SDPa i HDZa uzimaju preko 60% mojih primanja napretka ne može biti!

VL
DO
doktorica
10:44 12.06.2014.

previše trutova u administraciji živi na račun države...

VL
ST
stefj
10:03 12.06.2014.

U jednoj kratkoj rečenici sažet je bit problema - dok država troši previše, nema šanse za gospodarski oporavak. Na to treba dodati i dok država ne funkcionira, ništa od jeftinije i efikasnije države. Dok birokracija i sudstvo ne radi svoj posao, država neće profunkcionirati. A sudstvo i birokracija neće raditi svoj posao dok se ne pojednostavne zakoni i propisi,.. Eh, a to je zadatak političara, koji oni nisu u stanju dokučiti, a kamoli provesti. Pojednostavnjenje zakona i propisa, definiranje jasnih procedura je osnovni preduvjet i za funkcioniranje i za pojeftinjenje države.

VL
VL
08:50 12.06.2014.

Mudriniću ne mudruj,. .........Šta misliš s ono "najboji ministri" ?..............Kao da bilo koji od novih crvenih nešto valja?

VL
KA
kafka
10:57 12.06.2014.

Državni aparat prepre preskuuup i ždere vlastitu državu do uništenje. . . . . . . Plan 21 je na 1. mjesto trebao staviti racionalizaciju i smanjenje državnog aparate za 21%; smanjenje troška funkcioniranja države za 21%; smanjenje plača svimm dužnosnicima i zaposlenima u državnoj upravi te razmim uredima i agencijama za 21%; racionalizacija poslovanja u javnim poduzečima i smanjenje uprave za 21%. . . . . E to bi bio plan!

VL
ZD
zdepar
09:34 12.06.2014.

točno je , ni najbolji ministri ne mogu promjeniti pohlepne gospodarstvenike, a postojeća konjuktura je svjetlosnim godinama daleko od hrvatske stvarnosti

VL
Avatar Becarina
Becarina
09:12 12.06.2014.

Nemam dobre rijeci za ovu vlast , ali Mudrinic i drugovi nemaju prava na kritiku. Rijetko kojeg covjeka bi volio vidjeti u Remetincu kao Ivicu Mudrinica.Dosao bez icega u Hrvatsku , iskoristio ratnu zbrku, profitirao .i sada mu je drzavaava "preskupa" . Bezobrazluk .

VL
KI
Kissinger
12:28 12.06.2014.

ni jedna vlada nesmije napraviti suštinske reforme.trebaju početi od broja općina sad ih je 450 (110),broja gradova 145(40),županija 20(5),zastupnika151(75-volontera).smanjiti broj agencija,ureda,instituta .....sve do razno raznih analitičara i gatara.te sve velike stručnjake(ekonomiste,sociologe--------do pravnika) zapadno tržište željno očekuje.moj unuk (vodoinstalater) svaki mjesec može promjeniti poslodavca u sydneyu i svaki put satnica veća za nekoliko centi.

VL
DU
Deleted user
10:13 12.06.2014.

Gledam jučer na televiziji emisiju kako politika uništava RIZ i ne mogu vjerovati da se tako što događa. Našim prosječnim i ispodprosječnim političarima interes je u što kraćem vremenu što više navući za sebe, drugo ih ne zanima. I u najsiromašnijim zemljama svijeta ima se što pljačkati, a kako ne bi bilo u Hrvatskoj i zato oni koriste trenutnu poziciju. Dali su nam mogućnost da internetom vadimo gotovo nebitna dokumente, gdje je biljeg 20kn, a nisu dali mogućnost da se građevna traži internetom ili otvaranje obrta. Tu se bere lova i nema ništa na daljinu. Nemaju oni niti volju niti želju pomoći da u državi bude bolje, a ne daj Bože da poslušaju nećiji savijet jer bi se time povrijedila njihova taština koja je do neba.

VL
N6
ninja 69
10:18 12.06.2014.

Mudri, želim da tebe i tvoju obitelj snađe ono što je snašlo otpuštene radnike. Otkaz, pa burza, pa sve s tim u paketu. Malo depre, malo anksioznosti, tablete, nesanica...

VL
AM
alberta.mutti.5
09:30 12.06.2014.

Ivica Mudrinic, jel to onaj sto je probo sa strehama prevariti aviosnimanje objekata.

VL
ZD
zdepar
09:41 12.06.2014.

ono što bi sada potaknulo i pokrenulo hrvatsko gospodarstvo je samo zajedništvo i želja za prosperitetom Domovine, ali , na vlasti su političari kojima riječ Hrvatska znači šovinizam, koji bi dvojezične natpise stavili i na zgrade vlade da znaju kuda dolaze, koji će se bezgranično trsiti i boriti - samo za svoj džep

VL
Avatar Carrera
Carrera
11:15 12.06.2014.

nema nama pomoći dokle god nesposobni milanović vuče sve konce...

VL
Avatar sayla 007
sayla 007
10:07 12.06.2014.

Ovi strucnjaci bi trebali malo izici sa Baklana, a ne trkeljati bezveze, i savjetovati sve naopako grdjanima. Kakvo rezanje drzavnoga aparata i kakvo rezanje plata. U Svicarskoj skoro pola stanovnistva radi u javnom sektoru, samo za 3 televizije radi na stotine tisuca ljudi, u milijun drzavnih kancelarija, u socijalnim sluzbama, bataljoni u policiji, u drzavnom aparatu, u Ministarstvima, svaki Kanton ima svoju Vladu i vlastiti Parlamenat, na tisuce bolnica, skola, fakulteta, drzavnih naucnih instituta, skoro svi rade u drzavnom sektoru. Sta trabunjate bezveze. Tko je protiv drzavnog sektora, taj je neprijatelj drzave i naroda. Hrvatska je prebogata zemlja svim i svacim, Hrvatska moze prehraniti 25 miliona ljudi, u Hrvatskoj se povecao uvoz otkad je usla u Europsku uniju za 80 posto, kolonizirano citavo gospodarstvo, domace tvrtke masovno propadaju, to unistava zemlju, a ne ove gluposti o cemu ova gospoda fantaziraju. Ljudi javnom sekroru i placaju najvise poreza, oni i pune drzavni budzet. Svi trebaju placati porez nego kako, od cega ce drzava zivjeti ako se ne autofinancira, s porezom i profitom iz drzavnih infrastruktura i drzavnih firmi. Oni su sve prodali u zemlji, nisu naplacivali tvrtkama porez, 51 miliardu kuna su ostavili HDZ -evci ovoj Vladi nenaplacenog poreza, unistili citavo gospodarstvo, a ekonomisti vele da treba i ono malo stanovnistva sta je osalo s radnim mjestima poslati kuci. Ma ucinite nam uslugu, vratite te diplome, ili se maknite i pustite obrazovane ljude da vode drzavu, jer vi niste sposobni ni trafiku vodit, kamoli krojit sudbinu 4,5 miliona gradjna.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.