Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Ni Mirjana Hrga nije mogla spasiti Al Jazeeru od debakla

pravi fijasko doživjela je Al Jazeera Balkans prenoseći izbore u BiH
14. listopada 2014. u 14:00 6 komentara 9478 prikaza
Bakir Izetbegović
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Da su se u Luksemburgu održali onako dramatični izbori kao u BiH, zaslužili bi bolje mjesto u RTL-ovu dnevniku. Onako zanimljiva i dramatična borba Hrvata, Srba i Bošnjaka dobila je kod Igora Bobića status zanimljivosti, kao kad se u Slavoniji rodi dvoglavo tele. Naravno, Nova TV i HTV su puno bolje procijenili težinu ovih izbora i to stavili "u glavu" svojih dnevnika. Ipak, pravi fijasko doživjela je Al Jazeera Balkans.

Noć ranije, u kojoj su se iščekivali izborni rezultati, redom su se pobjednicima proglašavali Hrvati Raguž i Čović, pa onda Bošnjaci Radončić i Izetbegović, i na kraju Srbi Dodik i Ivanić. Tako zanimljivu noć punu preokreta stvarno je teško uprskati. Ali njima je to uspjelo. Višesatni program pretvorili su u smjesu anemičnih javljanja iz stranačkih stožera. Recimo, novinar na isturenom položaju u Sarajevu ima improvizirani studio s analitičarima. Prvi "analitičar" je visoki predstavnik Valentin Inzko koji bi bio dosadan i da se javlja iz središta Kobanea.

Sljedeći "analitičar" je Vehid Šehić, predsjednik Foruma građana Tuzle. Taj tek ništa nije rekao, a puna je dva sata visio na ekranu. A onda se iz Mostara, iz stožera HDZ-a 1990, javio zbunjeni novinar. Njemu ne samo da nije bilo jasno kakva su sad tu dva HDZ-a, već je izvalio i kako je HDZ 1990 pobijedio u Usori u zapadnoj Hercegovini. A Usora je jedna od najsjevernijih točaka u Bosni. Urednici Al Jazeere za ovu su prigodu u prvi plan gurnuli svoju najveću zvijezdu Mirjanu Hrgu, ali ni ona nije mogla spasiti tv izbornu noć od fijaska.

PLUS

HTV 4: Emisija "Okruženje" o društvenim mrežama bila je pravi dragulj. U njoj smo saznali da su Hrvati u regiji najmanje na Facebooku, puno manje od Srba i Albanaca

MINUS

Nova, RTL: Ništa novoga u jesenskoj šemi, u udarnom terminu ponovno sapunice. Nema nam druge, valja izdržati do 23 sata kad se na HTV-u emitira "Most", bomba od serije...

>>Izetbegović, Čović i Ivanić novi članovi Predsjedništva BiH

>>Izbori u BiH: Čović pobijedio Raguža unatoč izbornom inženjeringu

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale
 • Avatar think pink
  think pink:

  čak ni hrga??? a ona je kao neko referentno ime u svijetu novinarstva??? osoba koja ide okolo po svijetu i spašava posrnule televizije?

 • brkonja fra brkati:

  Mirjana Čvrga je debakl sama po sebi.

 • xaron:

  Koga je ovdje briga za izbore u nekoj BH, Aj Jazeeru i slične gluposti. Postedite nas izbora u Patagoniji, Jemenu...