Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Plenković:
Povratak na članak

'Nezgodno je da dobijete niz političkih udaraca, a nemate prigodu reći što mislite'

Želim u pojedinim fazama objasniti pojedina stajališta, a što mi Poslovnik ne dopušta, kazao je Plenković.

Komentari 22

Avatar NasaPosla
NasaPosla
18:57 15.09.2017.

Plenkoviću ostanite dosljedni sebi, tj. dostojanstveni. Ne dozvolite da vas oni koji ne žele dobro Hrvatskoj, bilo s ljevice ili desnice, isprovociraju.

VL
BR
Brontops
20:45 15.09.2017.

Ponasanje oporbenih zastupnika je bijedno i na vrlo niskoj razini. Bez politickog programa, bez konstuktivnih ideja... jedino sto oporba moze je nastojati izbaciti vladajuce iz takta. Oprba je toliko mizerna da se slobodno moze reci da ne postoji. Ono sto postoji a zove se oporba je ustvari destrikcija.

VL
DD
ddh
18:29 15.09.2017.

Demokracija, a pogotovo parlamentarna demokracija pociva na temeljima volje gradjana, koji su jedini suveren u jednoj demokratskoj drzavi. Gradjani biraju svoje predstavnike koji ih onda zastupaju u parlamentu, koji u ime gradjana donosi sve odluke. Iz te volje gradjana proizlazi i Vlada. Mandat za sastavljanje vlade ne daje Predsjednica, nego daju biraci. A biraci su na zadnjim izborima odlucili, da HDZ kao najveca stranka po broju osvojenih glasova treba ili sama ako ima vecinu, a ako ne onda traziti partnera i s njim formirati vladu. To je odluka gradjana i tome nema niti smije biti ikakvog prigovora. HDZ je formirao vladu s MOST-om, ali je ta vlada postala neodrziva, jer su ministri iz redova MOST-a za svaku svoju odluku trazili i morali traziti upute jednog Grmoje ili Petrova. Ministri koji sami nista ne odlucuju nemogu biti ministri i tocka. HDZ je po mandatu biraca stvorio novu kaoliciju i to je u redu. Ideologija kod toga nesmije igrati nikakvu ulogu. Stalno prozivanje Premijera na ostavku od strane oporbe su jednostavno dekadentne i urusavaju princip demokracije. Nemoze jedan polupismeni Maras i njegova stranka traziti ostavku Premijera i pad Vlade, kad njegova stranka po volji biraca imaa samo 37 naspram 60 mandata HDZ-a. Nemogu i nesmiju ti komunjare na taj nacin izigravati volju biraca, jer nije njihovo da odredjuju tko ce postavljati Vladu, nego to pravo pripada iskljucivo gradjanima. Sve ostalo je stvaranje kaosa kojeg nikome ne treba.

VL
Avatar mama mia
mama mia
09:51 16.09.2017.

Tvoja arogancija prema novinarima je plod svega toga kao prvo kao drugo ti si i prema običnim ljudima pokazao ko si daš loviti ljude i slati na ispitivanje kad viču da ti je organizacija lopovska a lopovluk je onaj praviravi veliki potekao baš iz tvoje organizacije

VL
RI
rimac444
23:59 15.09.2017.

To su naši mediji na čelu sa HRT-om u službi zločinačke partije, tako da premjer, predsjednica i svi odgovorni nemaju priliku komunicirati sa narodom, ali zato održavaju partiju, orjunu na aparatima.

VL
HR
Hrabraja
21:04 15.09.2017.

Nije mi jasno da normalna osoba moze izaci na glasanje i zaokruziti HDZ, poslije svega sto su nam napravili. Isto mislim i za danasnji SDP

VL
ST
stefj
18:53 15.09.2017.

Tja, malo sam gledao sabor, gubljenje vremena. Žalosno je da SDP u svom nizu uvreda i doskočica nije uspio postaviti kvalitetno pitanje sa smislom... Bilo je par dobrih pitanja, koja nisu došla iz SDP-a, npr. 2. stup, pa zaposlenost, državna imovina i sl. no u gomili gluposti jednostavno su se izgubila... Na kraju je žalosno, ali jedino što se isplati poslušati jest kada netko iz HDZ-a ili HNS-a postavi "mudro" pitanje da bi se neki ministar ili premijer mogli pohvaliti. E tu onda odgovori na ta pitanja mogu nam pokazati neke smjerove kojima ide vlada i što se nada da će dobro ispasti... Baš fali oporba koja će postaviti normalno pitanje na temu koja Plenkovića ili nekog ministra žulja, bez nekakvih teorija urote, bez insinuacija korupcije, bez doskočica i sl. Pa da vidimo kako se ministri vrpolje...

VL
VJ
Vl jedi govna
21:50 15.09.2017.

Ovo je apsolutno najlošija i najnesposobnija vlada koju smo ikad imali. Totalna nula

VL
Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
19:31 15.09.2017.

hdz puca po savovima....

VL
Avatar sidhara
sidhara
17:44 15.09.2017.

Ovaj lik nije sav svoj, halucinira, daje skandalozne izjave o elementarnim nepogodama po drzavi, sepuri se kao puran po zemlji i gleda sve sa visine oko sebe. Nije njemu za nista odgodjen vojni rok, sve ima svoje zasto. Nije taj sto posto svoj.

VL
Avatar Ronin
Ronin
18:22 15.09.2017.

Ništa ti Plenkoviću danas nisi pokazao, ništa. Ni na jedno konkretno pitanje nisi dao konkretan odgovor, samo demagoške frazetine koje smo imali prilike ranije čuti. Laprdanje u nedogled, jednom riječju cirkus, kokošinjac!

VL
CI
cinbenik
18:42 15.09.2017.

El najbahatij ikada,i uz to jos nenarodna i nebiran od Hrvata,vlada politickom trgovinom,a zatvarli sitne ribe za politicku trgovinu......Anemican i najnelegalniji ,a tako nastupa,no cudno je da to sada laznim domoljubima nesmeta,diktatura El najbahatijeg premijera ikada u Hrvatskoj

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.