Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVONSKI BROD

Nezavisni Mirko Duspara i Dragan Jelić (HDZ) u drugom krugu

Sl. Brod: Predstavljanje kandidata Mirka Duspare za gradonačelnika i Tee Tomas za županicu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
16.05.2021.
u 23:44

U drugi krug za mandat gradonačelnika Slavonskog broda ušli su aktualni gradonačelnik, nezavisni Mirko Duspara (42,18%) i HDZ-ov Dragan Jelić (33,07%).

Aktualni gradonačelnik Slavonskog Broda, nezavisni Mirko Duspara za novi će se mandat boriti u drugom krugu protiv aktualnog državnog tajnika u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, HDZ-ovog Dragana Jelića. Duspara je u prvom krugu osvojio 42,18, a Jelić 33,07 posto glasova. Nakon 2013. godine, bit će to drugi Jelićev pokušaj rušenja Duspare, koji je na vlasti već 16 godina.

Na izborima za brodsko Gradsko vijeće najbolji rezultat ostvarila je Nezavisna lista Mirka Duspare (37,06 posto) ispred zajedničke liste HDZ-a i HSP-a (31,73 posto).

Aktualni župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić (HDZ) pobjedu je, kao i prije četiri godine, osigurao već u prvom krugu s 53 posto glasova.

Zanimljivo je da je u Novoj Gradiški, unatoč optužnici u aferi Janaf, za gradonačelnika već u prvom krugu izabran kandidat Grupe birača Vinko Grgić sa 61 posto glasova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije