Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPĆINA TISNO

Nezavisni kandidat optužuje: Stranke ipak žele nepismene birače

06.04.2009.
u 16:00

Dok glavni pretendenti za fotelju načelnika općine Tisno, kandidat SDP-HNS-a Ivan Klarin i aktualni HDZ-ov načelnik Joso Stegić, raspravljaju o zakonitosti javne nabave i transparentnosti trošenja općinskoga novca, općinska je vlast ponovno napadnuta.

Bipolarizirana scena
Ovaj put zbog svjesnog i namjernog kulturnog i tehnološkog zaostajanja i nazadovanja općine i mjesta Tisno.

– Unazad nekoliko godina, kao član Mjesnog odbora, neformalnih udruga i osobno, pokušao sam progurati nekoliko projekata, ali ostao sam pred zidom. Zaključili smo da je djelovanjem političkih stranaka, a posebice SDP-a i HDZ-a, došlo do bipolarizacije političke scene, što ograničava prostor i onemogućuje demokratsko djelovanje – kaže Robert Bobinac, predvodnik Nezavisne liste 2009. i nezavisni kandidat za mjesto načelnika.

Računalna nepismenost
Jedan od projekata koje je ponudio Općini, a na koji ni nakon četiri godine nije dobio očitovanje, jest “Računalno-multimedijalna radionica i knjižnica”, čije je otvaranje bilo predviđeno u tišnjanskome društvenom centru.

– Poslali smo zahtjev za osnivanje i detaljni elaborat, ali sve je propalo, iako je Općina trebala nabaviti samo police za knjige. Već je bila dogovorena donacija 15 računala i ostale elektroničke opreme, a ravnatelj šibenske Knjižnice “Juraj Šižgorić” i zagrebački pročelnik za kulturu obećali su nam ustupiti knjižni fond. Očito je nekome u interesu da Tišnjani ne nauče raditi na računalu i ostanu nepismeni – rekao je Bobinac, inače doktor veterinarske medicine i specijalist biotehnologije.


Bobinac je samo htio zaposlenje

– Razgovarali smo, ali se ispostavilo da nije riječ ni o kakvom multimedijalnom centru, niti su bila osigurana računala, knjige i sve ostalo što je potrebno za takav projekt. Nezavisni kandidat samo je želio zaposliti sebe i suprugu – rekao je načelnik Joso Stegić i optužio Bobinca da iznosi neistine. Usto, zapitao ga je što je napravio sa zgradom bivše Osnovne škole u Dubravi, gdje mu je Općina dala suglasnost za pokretanje poljoprivredne zadruge. (hp)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije