Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loša statistika

Nezaposlenost na istoku Hrvatske i dalje neumorno raste

'16.02.2011., Hrvatski zavod za zaposljavanje, Zvonimirova 15, Zagreb - Po najnovijim procjenama u Hrvatskoj ima 335 000 nezaposlenih. Nezaposleni provjeravaju ima li slobodnih radnih mjesta.  Photo:
'Zeljko Hladika/PIXSELL'
15.03.2013.
u 12:45

U područnom uredu HZZ-a Vukovar u istom periodu zabilježeno je 6280 nezaposlenih osoba. To je za 1,6 posto više nego mjesec dana prije, ali i 7,8 posto više nego u veljači prošle godine.

Nezaposlenost na istoku Hrvatske i dalje neumorno raste. Prema najnovijim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje krajem veljače na području Vukovarsko-srijemske županije zabilježeno je 22.637 nezaposlenih osoba, što je za 1,5 posto više nego u prethodnom mjesecu, ali i za 8,9 posto više nego prije godinu dana.

U područnom uredu Vukovar HZZ-a u istom periodu zabilježeno je 6280 nezaposlenih osoba. To je za 1,6 posto više nego mjesec dana prije, ali i 7,8 posto više nego u veljači prošle godine. Nezaposlenost raste i u samome gradu Vukovaru, gdje je zadnjeg dana veljače zabilježeno 3064 nezaposlenih osoba. U prošlom mjesecu nezaposlenost je povećana za 1,6 posto, a u odnosu na godinu dana prije za 3,4 posto.

O situaciji u gospodarstvu na istoku Hrvatske govore i podaci da mnoge tvrtke otpuštaju radnike zbog nedostatka posla i racionalizacije poslovanja. Iz dana u dan zatvaraju se i lokali po gradovima, u kojima je zaposlena jedna ili više osoba. Prema podacima HNS-a, koje su iznijeli na konferenciji za novinare, samo tijekom prošle godine u Vukovaru su zatvorena 133 lokala. Iz HNS-a navode da se na jedan novootvoreni lokal dva zatvaraju.

>>Broj nezaposlenih još raste: Na burzi više od 375 tisuća ljudi

 

Ključne riječi

Komentara 1

DO
domoljubxy
16:32 15.03.2013.

Uglavnom da abolirani Srbi imaju posla i njihova djeca koja i danas šire mržnju.U Policiji rade abolirani Srbi,upravi,u svim sverama su zaštićeni što je ne dopustivo.Rade u RH a prebivaju na podrućiju RS.To je nacionalna politika koja im to dopušta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije