Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA UDRUGA POSLODAVACA
Povratak na članak

Nezaposlene i ostale na novčanoj pomoći preusmjeriti na poslove u poljoprivredi

Iz HUP-a podsjećaju kako brojne zemlje EU, poput Austrije, Njemačke i Francuske pozivaju na „poljoprivredni patriotizam“ te angažman nezaposlenih na rad u poljoprivredi zbog nedostatka sezonskih radnik uslijed zatvaranja granica.

Komentari 8

KO
Kokoiduhovi
14:55 27.03.2020.

Hrvatska je oduvijek biser zemlja; sve što ide u korist građana, zaposlenika - to se ne kopira od Njemačke, Austrije, Danske, Švedske, Belgije....ali sve što ide na teret istih, e to se kopira. Ne možeš reći "to su napravili u toj zemlji i zato su..." jer oni nisu samo TO napravili, nego i ono u korist građana

VL
KO
Kokoiduhovi
20:41 27.03.2020.

Dajte najte; pa ova ista država godinama prijeti da će oni koji odbijaju posao i bla-bla, ostati bez prava bla-bla. I? Ništ, jer i dalje ima hrpa nezaposlenih - istina - uglavnom bez prava na naknadu, ali sa zdravstvenim ii besplatnim javnim prijevozom. Je li tko završio u nekoj poljoprivrednoj tvrtci na sadnji, berbi, pakiranju? Tko se to sada sjetio tople vode? Jesu li to firme koje će tim ljudima osigurati jednokratne rukavice, maske, higjenska sredstva i rad na razmaku od 2 metra?

VL
SA
samoborka
16:34 27.03.2020.

Tako je, nema kruha bez motike! Dosta je više dijeljenja novca poreznih obveznika neradnicima! Socijalnu pomoć trebaju dobiti isključivo oni koji ne mogu raditi i koji se skrbe za teško bolesnu djecu. Svi ostali trebaju biti prisiljeni odraditi poslove vezane ili za rad u poljoprivredi ili čišćenje okoliša..ili bilo kakav koristan društveni rad.

VL
KR
Krotila2
16:18 27.03.2020.

Pokrenuti masovnu domaću proizvodnju.

VL
BU
buducadijaspora
10:56 06.04.2020.

glavna je fora kak neposlušnu stoku sitnog zuba koja se počela bahatiti audijima iz njemačke bauštele pripitomiti i natjerati da u znoju lica svog obrađuje polja i radi deset sati za 500 eura ko u stara dobra vremena hahahahaha:)

VL
SI
sisavac
14:43 27.03.2020.

aha, svi jedva čekaju brati krumpire, kukuruz na ruke, okopavati zemlje, papriku, pljeviti luk... mi smo poznati po tome. branje jabuka i maslina, nektarina, šljiva, mandarina, je nacionalni sport. čime se mi zanosimo, kao da imamo poljoprivrednu proizvodnju jedne španjolske ili italije... patriotizam u rh ne postoji. nekad je bio, navodno, al je nestao. skriva se. 91-e su bili patrioti, danas su paraziti. tako ih nazivaju oni koji nisu u životu riskirali ništa. pa se ti daj sad izloži!

VL
BU
buducadijaspora
10:55 06.04.2020.

hahahahahaha živio socijalizam i ona tko radi ne boji se gladi i u radu je spas nekak mi se čini da sam se danas probudio u 1946.

VL
Avatar wakan tanka
wakan tanka
17:03 27.03.2020.

hahaha........pise ovaj @koko raditi u poljoprivredi znaci ici na teret gradjana........hahaha.........motiku u ruke ili na branje voca i povrca tko hoce placu, ................a ovi sta kazu kad vec ne mozemo sjediti u kaficu 5 sati na dan pustite nas barem da tipkamo na internetu 5-6 sati a drzava je lopov ako nam neda barem 4000 kuna pomoci neka cekaju bolja vremena

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.