Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požega

Nezaposlena djeca hrvatskih branitelja kod gradonačelnika

zdravko ronko,djeca branitelja (1)
Foto: Ljiljana Marić
1/3
11.04.2013.
u 18:30

Gradonačelnik Ronko je kazao, da nažalost, u državnim ustanovama gdje djeca hrvatskih branitelja imaju prednost pri zapošljavanju, još se neko vrijeme neće otvarati nova radna mjesta

Nezaposlenu djecu hrvatskih branitelja uz predstavnike Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja i Udruge roditelja poginulih branitelja danas je primio požeški gradonačelnik Zdravko Ronko. Oni su njemu iznijeli probleme na koje nailaze prilikom traženja posla, prije svega riječ je o nepoštivanju zakona o braniteljima koji im omogućuje da imaju prednost pri zapošljavanju u državnim i sličnim ustanovama.

Krešimir Pavelić, predstavnik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata podsjetio je na slučajeve izigravanja zakona na području Požeško-slavonske županije a zbog čega je bilo i sankcija. - Unatoč tome i dalje ima slučajeva da se natječaji namještaju, a djeca branitelja ostaju nezaposlena. Ne smijemo dopustiti da ta djeca budu socijalni slučajevi – poručio je Pavelić.

Vjekoslav Mindum, potpredsjednik Udruge djece poginulih branitelja kazao je da je i sam osjetio što znači nepoštivanje zakona jer je nakon isteka devetomjesečnog ugovora ostao bez posla, a na njegovo mjesto je zaposlena druga osoba. - Ne tražimo da se nama daju ne znam kakve pozicije i poslovi za koje nismo kvalificirani, već samo ono što znamo raditi i da se provodi zakon po kojemu imamo prednost pri zapošljavanju – istaknuo je Mindum dodajući da trenutno ovaj problem ima njih sedmero. Gradonačelnik Ronko je kazao, da nažalost, u državnim ustanovama gdje djeca hrvatskih branitelja imaju prednost pri zapošljavanju, još se neko vrijeme neće otvarati nova radna mjesta, ali da će on, koliko je u njegovoj moći, pomoći da se ta djeca zaposle u gospodarstvu.

- Naši gospodarstvenici ne bi trebali zaboraviti one svoje suborce, kolege, s kojima su zajedno bili na ratištu, niti zaboraviti njihovu djecu koja su imala daleko teže djetinjstvo od mnogih drugih. Upravo ta domoljubna dimenzija trebala bi biti prisutna, ali isto tako s jednakim uvjetima za sve mlade, jer i oni moraju naći svoje mjesto pod suncem. Pokušat ćemo se maksimalno založiti da vam se pomogne ne samo u zakonskim okvirima, nego i ljudskim, moralnim i domoljubnim – poručio je Ronko.

>>'Pomagat ćemo svim općinama i gradovima bez obzira tko ih vodi'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije