Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dražen Đurović

'Pomagat ćemo svim općinama i gradovima bez obzira tko ih vodi'

drazen djurovic
Duško Mirković/PIXSELL
18.03.2013.
u 21:52

Mi nudimo tu sinergiju koje dosada nije bilo kao ekipa i tim. Nudimo pošten, odgovoran, vjerodostojan i transparentan rad svih javnih tijela, javne nabave i zapošljavanja, poručio je Đurović

Dražen Đurović, saborski zastupnik HDSSB-a, kandidat je te stranke za požeško-slavonskog župana na predstojećim lokalnim izborima, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Njegovi zamjenici bit će Goran Katušić iz Pleternice i Vladimir Petošić iz Požege. 

- Kandidirali smo jer su rezultati aktualne županijske vlasti očajni za što postoje objektivni i subjektivni razlozi. Zbog toga što je država centralizirana fiskalni kapacitet županije sveden je na minimum, a s druge strane naša je županija toliko zadužena da su njezine mogućnosti vrlo ograničene. Najgore od svega je što županija živi svojim životom, nevezano za gradove i općine na svome području – istaknuo je Đurović.

Dodao je da uloga županije mora biti integracijska, ona mora nositi sinergiju zajedno sa općinama i gradovima u interesu gospodarskog i društvenog razvoja, zapošljavanja. - Mi nudimo tu sinergiju koje dosada nije bilo kao ekipa i tim. Nudimo pošten, odgovoran, vjerodostojan i transparentan rad svih javnih tijela, javne nabave i zapošljavanja. Nudimo i potporu razvojnim projektima gradova i općina bez obzira tko ih vodio – poručio je Đurović dodajući da je važna i koordinacijska uloga županije u stvaranju cjelovite turističke ponude te ekološki usmjerene i dohodovne poljoprivredne proizvodnje. Na kraju je upozorio na jednu zabrinjavajuću protuustavnu pojavu, a to je da jedan poslodavac u Požegi svojim djelatnicima zabranio da se kandidiraju na izborima.

–Takvo ponašanje je protuzakonito i protuustavno. Nećemo dopustiti da itko ikome u ovom gradu i županiju onemogućava njegova ljudska i građanska prava. Ovo je 21. stoljeće i ne može se netko tako ponašati. Za sada smo toga poslodavca samo javno upozorili pa ćemo vidjeti da li će to biti dovoljno – objasnio je Đurović te najavio da će stranka imati kandidate za gradonačelnika u svim gradovima osim u Lipiku.

>>Vukovarsko-srijemski Laburisti samostalno izlaze na lokalne izbore

Komentara 1

DU
Deleted user
22:26 18.03.2013.

bit će kruha i igara. sad će oni u akciju . točkove kruha i vinčeko će dijeliti starčekima i evo glasića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije