Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOJAZAN OD 'PAUKA'

New York uveo rigozorna pravila za vlasnike automobila: Evo kako staju na kraj krcatim deponijima

Remnants of Tropical Storm Ophelia in New York
Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS
1/2
23.11.2023.
u 18:48

''Metom'' pauka može biti svaki automobil koji je ili nepropisno parkiran, ili pak vlasnik duguje više od 350 dolara kazni za parkiranje

Milijunski grad New York ovih dana staje na kraj tisućama automobila koji se mjesecima nalaze na gradskom depou, nakon što ih pauk ''digne'' zbog nepropisnog parkiranja. Gradske vlasti tako su odlučile uvesti nova pravila koja će svakako ubrzati vlasnike da plate kazne i odvezu vlastite limene ljubimce. 

Tako će vlasnici imati rok od tek 10 dana da potraže i pokupe svoj automobil, nakon čega će ići na dražbu. Točnije, svi vlasnici koji u tom roku ne uspiju skupiti između 185 i 350 dolara, koliko iznosi naknada vuče, kao i naknadu za noćni polog od 20 dolara dnevno, mogu se slobodno oprostiti od svojih automobila, jer ih neće moći niti kupiti na idućoj dražbi, prenosi Revija HAK pisanja The Drivea. 

A ''metom'' pauka može biti svaki automobil koji je ili nepropisno parkiran, ili pak vlasnik duguje više od 350 dolara kazni za parkiranje. 

Iako se ova metoda čini dosta rigoroznom, ima i onih kojima se svidjela jer je u samo tjedan dana, prema podacima gradskog ureda, prodano više od 180 svih vrsta automobila.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Mate Rimac odgovorio kritičarima: 'Evo, ajmo prebrojit na koliko auta radimo'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije