Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI VALOVI U SPLITU

Nevrijeme zahvatilo sjeverni Jadran i Dalmaciju: Mogle bi biti zabilježene rekordne visine mora

Olujno jugo u Kaštel Novom
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/17
02.11.2023.
u 22:13

U drugoj polovici noći te u rano jutro očekuje se naglo dizanje mora uzrokovano ciklonalnom plimom

Najavljeno nevrijeme stiglo je do Dalmacije. U večernjim satima u četvrtak sve naglašenije djeluje ogromna ciklona, a za cijeli Jadran izdano je narančasto, odnosno crveno upozorenje za sutra.

Zbog sekundarnog ciklonalnog centra koji se oblikuje nad sjeverom Italije, na području Jadrana dolazi do naglog pada tlaka zraka te jačanja juga, piše Dalmacija Danas. Najavljuju kako će tijekom cijele noći puhati jako jugo, čiji udari već dosežu 100 km/h, a do ranih jutarnjih sati mogli bi biti orkanski.

U drugoj polovici noći te u rano jutro očekuje se naglo dizanje mora uzrokovano ciklonalnom plimom. Na sjeveru Jadrana mogle bi biti zabilježene rekordno visoke razine mora, a diljem obale poplavit će niži dijelovi. U Splitu su već zabilježeni više metara visoki valovi. Osim grmljavinskog nevremena i snažnih vjetrova, u Dalmaciji bi mogla i padati tuča.

Olujni udari juga i južnog vjetra zahvatili su i Rijeku i okolicu. Danas je na mjestima palo i do 70 mm kiše, a najveći dio oborina tek se očekuje u noći, javlja RiMeteo

VIDEO Oluja Ciaran pogodila južnu obalu Ujedinjenog Kraljevstva

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije