Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Strava u zaseoku: Prvu neugodnost doživjeli smo prošli mjesec, čula sam korake...

"Ćirko udara u grilje, drma ručkom ulaznih vrata, plaši... Policija je potvrdila da su dobivali prijave i izlazili na teren, ali počinitelja nisu uspjeli identificirati...
16. veljače 2018. u 09:20 3 komentara 4590 prikaza
Foto: Thinkstock

Mještani zaseoka Križanci u sinjskom naselju Radošić noć dočekuju sa zebnjom, hoće li im na prozore doći lupati "Ćirko", udarati u grilje, drmati ručkom ulaznih vrata, plašiti ih ili, eventualno, i fizički napasti...

INTRIGANTNE POJAVE Ovo je 6 misterioznih fenomena koje ni znanstvenici ne mogu objasniti

Priča o "Ćirki", koji nosi takav nadimak jer ćiri u tuđe domove, za kojega svi znaju, ali ga nitko nije vidioproširila se cijelim Radošićem i šire. Na meti "Ćirke" našli su se najprije građani u zaseoku Gugići. U posljednje je vrijeme predmet napada bila kuća braće Križanac, Stipe i Ante, piše Slobodna Dalmacija.

Potvrdili su da ih je "Ćirko" uznemiravao, ostavljao je tragove i ispod balkona, ali najneugodnije iskustvo ima nevjesta njegova brata, čiji je stan u prizemlju na drugoj strani kuće.

- Muž mi je na radu u Njemačkoj. Ja ovdje živim sama s djecom, a na katu žive roditelji moga muža. Prvu neugodnost doživjeli smo prije mjesec dana. Bila je subota. Oko 22.30 sati legla sam s djecom. Uskoro sam se, prije spavanja, ustala ugasiti svijetlo u hodniku i zaključati unutarnja vrata na ulazu u kuću. Vanjska su već bila zaključana. Taman kad sam krenula zatvoriti vrata, na vanjskima sam čula snažni udarac u bravu i vidjela kako drma i trese ručkom. Čula sam korake, potom zvuk kao da je u nešto udareno, a onda ubrzo zvuk automobila koji se udaljava – kaže Marijana.

- 6 dana kasnije, u gostima mi je bila muževljeva sestra, koja je odlučila kod nas prespavati. Sjedili smo s djecom u dnevnom boravku i razgovarale. Oko 21.30 sati netko je snažno pokucao na prozor dnevnog boravka. Obje smo krenule prema ulaznim vratima. S druge strane kroz staklo smo vidjele ljudski obris. Kad je zaova poviknula: "Daj mi nož", nepoznati je pobjegao prema zaseoku – kazuje Marijana i nastavlja:

- Treći put se dogodilo dva dana poslije drugog napada. Čule smo snažni udarac u grilju istoga prozora. Telefonom sam odmah pozvala svekrvu i svekrova brata. Kad su oni došli, sve smo pretražili, ali nigdje nikoga –  rekla je Marijana.

- Odmah bih obavijestila policiju. Oni su redovito dolazili, raspitivali se. Čak su postavljali i zasjedu. Od tada kroz Radošić redovito prolazi policijska patrola – kaže Marijana i nastavlja:

- Poslije kraćeg zatišja ponovilo se prije desetak dana. U kući sam bila sama s djecom. U 18.10 sati začuli smo snažni udarac u istu grilju od prozora na dnevnom boravku. Bilo je to najsnažnije lupanje. Sve smo obišli, ali nikoga nismo uspjeli pronaći – kaže Marijana, dodajući da joj je petogodišnji sin doživio šok. Čim se smrači, vidljivo je da se boji, strah ga je, i ne pomišlja izići iz kuće, a vani manje izlazi i po danu.

- Ja nemam što poslije svega reći. Nikomu se nismo zamjerili, nikomu ništa ne dugujemo. Ne znam tko bi nam to i zašto radio.

Policija je potvrdila da su dobivali prijave i izlazili na teren, ali počinitelja nisu uspjeli identificirati...

Pogledajte i kuću koju poklanja bračni par, ali pod jednim uvjetom:

1 / 9
Bračni par iz američke savezne države Iowe poklanja svoju kuću na kat vrijednu 52.000 dolara (oko 330.000 kuna), ali pod jednim uvjetom.
ŠOKIRAO ZNANSTVENIKE Iskopali tijelo budističkog svećenika nakon 2 mjeseca. Ovo nitko nije očekivao rudolf keksi kršite li zakon? 10 nevjerojatnih stvari koje su zabranjene u nekim zemljama! NIJE DJED MRAZ! Uživali su u šetnji na božićno jutro, a onda ih je šokirao neočekivani gost!
Severina najavila veliku regionalnu turneju "The Magic Tour"
NIJE JOJ BILO LAKO
Severina nakon 17 godina progovorila o čuvenoj snimci: 'Šest mjeseci nisam izašla iz kuće'
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?